'Proiectul noului Cod Fiscal este rezultatul unui efort susţinut al mediului de afaceri din România derulat pe parcursul ultimilor doi ani, împreună cu autorităţile. Considerăm că textul adoptat de Parlament în urmă cu o lună reprezintă o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei fiscale din România, care aduce mai multă claritate şi predictibilitate politicii fiscale pe termen mediu şi lung', se menţionează într-un comunicat al Consiliului Investitorilor Străini.

 

Companiile membre FIC apreciază iniţiativa de reducere a poverii fiscale din România, fapt ce poate ajuta la creşterea competitivităţii ţării noastre în regiune.

 

În acelaşi timp, consideră ca viabilitatea noilor măsuri fiscale este la fel de importantă deoarece pentru investitori ceea ce contează până la urmă este stabilitatea, predictibilitatea şi transparenţa sistemului fiscal pe termen lung.

 

'În acest context, Consiliul Investitorilor Străini consideră necesară păstrarea disciplinei bugetare pentru a nu exista derapaje macroeconomice care să necesite ajustări fiscale ulterioare', se mai spune în comunicat.

 

Consiliul Investitorilor Străini - FIC a fost înfiinţat în 1997 când şi-a început activitatea cu 25 de membri. Acum FIC numără 120 societăţi comerciale ale căror investiţii cumulate în România reprezintă aproximativ doua treimi din totalul investiţiilor străine directe realizate din 1990 până în prezent. Membrii FIC furnizează o varietate de bunuri şi servicii şi au creat aproape 200.000 de locuri de muncă directe şi indirecte pentru economia românească. (Sursa: capital.ro)