Complexul este dezvoltat de firma Swan Property, controlata de fondul de investitii Chayton Capital, care a intrat in insolventa in ianuarie 2013 ca urmare a unei decizii pronuntate de catre Tribunalul Ilfov, iar ulterior proiectul a intrat in faliment. Complexul, cu o suprafata de 29.000 metri patrati, a fost finalizat in anul 2011 si are un grad de ocupare de circa 45%. Gradul redus de ocupare a fost printre motivele intrarii in insolventa a proiectului, potrivit Mediafax.

 

Investitorii interesati pot sa cumpere caietul de sarcini incepand cu 10 iunie, iar ofertele de participare la negocierea directa trebuie depuse pana pe 9 iulie. Swan Office & Technlology Park a fost scos la licitatie initial in luna decembrie, la un pret de pornire de 42,7 milioane de euro. Lichidatorul, Casa de Insolventa Transilvania, vinde cele trei cladiri de birouri care formeaza complexul, inclusiv terenul de 22.866 metri patrati pe care este construit acesta, dar si un lot de teren 5.000 metri patrati pentru dezvoltare ulterioara.

 

Insolventa a fost deschisa la cererea proprietarilor Swan, dupa ce principalii creditori ai firmei, bancile Volksbank si UniCredit Bank din Austria, au solicitat la randul lor declansarea procedurii de insolventa, in luna noiembrie 2012. Tribunalul a aprobat insa solicitarea depusa de catre Swan si a desemnat Casa de Insolventa Transilvania administrator judiciar.

 

Dezvoltatorii proiectului Swan au accesat in 2008 un credit cu o valoare de 92,7 milioane de euro de la UniCredit si Volksbank. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, firma Swan Property avea la finalul anului 2012 datorii de 373 milioane de lei (aproape 84 milioane euro). Printre chiriasii proiectului se numara Ford, Flanco, Coca-Cola, Vodafone, Renault Technologie Roumanie si Mercedes-Benz. Swan Office & Technology Park reprezinta o investitie de peste 50 milioane de euro. (sursa: wall-street.ro)