Vectra Service este una dintre cele mai mari companii de construcţii din România, însă pe fondul crizei economice apărute în 2008, şi-a redus activitatea, menţionează CITR.

Conform datelor raportate la Ministerul Finanţelor, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu aproape 100.000.000 lei în 2012 faţă de 2011. Pierderile din ultimii ani au fost generate de reducerea numărului de achiziţii publice, principala sursă de venit a companiei, şi de numărul mic de investiţii private în zona Braşov.

"Mai mult, compania are de recuperat o serie de datorii, din anul 2011 şi până în prezent, de la diverse instituţii publice pentru care a executat lucrări de construcţii. Neîncasarea acestor sume generează dezechilibre în fluxul de numerar al companiei, contribuind de asemenea la starea de insolvenţă", potrivit sursei citate.

 

"Sectorul construcţiilor de drumuri se confruntă în continuare cu o situaţie dificilă. În mod paradoxal, spunem noi, pentru că activăm într-o economie în care una dintre cele mai mari oportunităţi o reprezintă proiectele de infrastructură, în condiţiile în care România are unul dintre cele mai ridicate preţuri pe km de autostradă din Europa. Suntem optimişti cu privire la şansele de redresare ale companiei Vectra SRL, însă nu ne putem pronunţa cu exactitate decât după ce diagnosticăm corect starea acesteia. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, este întâi necesar să facem o analiză minuţioasă a stării actuale a companiei şi a perspectivelor sale", a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolvenţă Transilvania. (sursa: bursa.ro)