Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie -31 august 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 august 2013 a înregistrat o creştere cu 7,6% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,0%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8,4%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,6%).

 

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -31 august 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 august 2013, a înregistrat o creştere cu 7,6% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,3%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8,0%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,2%).

 

 Datele INS arată că Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,1% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%). Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,6%) şi vânzările de produse nealimentare (-1,6%).

 

'Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, comparativ cu luna precedentă a scăzut cu 0,6% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-2,2%) şi vânzările de produse nealimentare (-0,3%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 0,3%', se spune în comunicatul INS.

 

De asemenea, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a înregistrat o creştere cu 3,7% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+5,1%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,9%.

 

'Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, comparativ cu luna august 2013 a înregistrat o creştere cu 5,6% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,9%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+7,5%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 7,3%', se mai spune în comunicatul INS. (sursa: capital.ro)