"Parcurile de afaceri de la marginea oraselor nu mai sens. Tanara generatie nu vrea doar munca. S-ar putea evita astfel perioadele de trafic aglomerat de la finalul zilei de lucru daca in zonele acestea ar aparea proiecte mixte, cu cinema, cu zona de retail. Asadar, autoritatile trebuie sa tina cont de aceste tendinte cand fac PUZ-urile", a spus Ilinca Paun la o conferinta pe tema oraselor viitorului, potrivit Mediafax.

"Copiem repede, asa ca Romania nu sta rau fata de alte tari din regiune din acest punct de vedere. Nu exista dezvoltator pe piata care sa nu fie interesat sa aiba un proiect certificat verde pentru a se asigura ca va avea un investitor care sa ii cumpere proiectele la finalizare", a adaugat Paun.

La acelasi eveniment, Radu Merica, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), a spus ca mediul in care traiesc oamenii conteaza cel mai mult: "Dupa cate vad, sunt multi oameni care se gandesc cum vor arata orasele viitorului. Am spune ca situatia financiara este factorul decisiv in calitatea vietii. Cred ca mai importante sunt mediul in care traim, scoala, parcul, spitalul, clubul local de fotbal, siguranta zilei de maine, jobul si apoi situatia financiara", a spus Marica. (sursa: dailybusiness.ro)