Dupa ce atragereas in proiect a unuia dintre cei mai mari chiriasi de pe piata romaneasca (ORACLE – cea mai mare pre-inchiriere semnata de un agent in Romania - o suprafata de 25,000 mp in 2012), The Advisers/Knight Frank a continuat sa semneze contracte de inchiriere in cladirea de 37,500 mp dezvoltata in Bucuresti de Portland Trust/ARES Management si distinsa cu multiple premii.

 

In doar cateva luni de la livrarea proiectului Floreasca Park pe piata locala, The Advisers/Knight Frank a semnat contracte de inchiriere a spatiului cu companii importante la nivel global, precum ALLIANZ ori cele doua companii americane care au intrat recent pe piata romaneasca: Kellogg’s si Kalon.

 

Dupa finalizarea constructiei in 2013, ALLIANZ a fost prima companie care a semnat un contract de inchiriere, ocupand un spatiu de 3,500 mp. La scurt timp, Kellogg’s, prestigioasa companie americana, a semnat pentru 2,550 mp de spatii de birouri, in timp ce un alt contract a fost semnat pentru cca 800 mp de Kalon, companie lider in dezvoltare digitala, care serveste ca centru de inovatie digitala in Europa.

 

Companiile BASF, Sab Miller/URSUS si Saint Gobain sunt ceilalti chiriasi care au ales Floreasca Park si au semnat contracte de inchiriere consiliate de The Advisers/Knight Frank.

 

Cladirea este primul proiect de birouri care integreaza o filozofie practica de eficienta energetica pe piata din Romania si a adus o serie de inovatii tehnologice in aces sens. Floreasca Park a obtinut 83 de puncte si calificativul „Excellent” BREEAM©.

Performanta proiectului a fost recunoscuta de un parcurs excelent in acest an. Dincolo de inchirirea cu succes a spatiului disponibil, proiectul a castigat doua dintre cele mai prestigioase premii din industria imobiliara: Best Office Building of the Year la Central and Eastern European Quality Awards (CEEQA), Varsovia si premiul Office Development of the Year la EuropaProperty SEE Real Estate Awards, Bucuresti.

 

Robert Neale, Managing Director Portland Trust: “Floreasca Park este prima dintr-o serie de cladiri noi de birouri care integreaza un design eficient si consum scazut de energie. Vom continua sa folosim tehnologia sistemului geotermal de pompe de caldura, lansata in premiera in Floreasca Park, pentru ca reduce cheltuielile utilitatilor si taxele de mentenanta. Proiectul nu este doar un alt exercitiu de “green marketing”, ci unul ce a introdus pe piata o tehnologie inovativa cu beneficii economice. In procesul de inchiriere The Advisers/Knight Frank au adoptat avantajele cladirii si au reusit sa finalizeze inchirierea sa in numai cateva luni de la terminarea constructiei.”

 

Horatiu Florescu, Presedinte si CEO The Advisers/Knight Frank: “Nimic nu se compara cu un proiect de birouri cu o filozofie avansata de protejare a mediului. Chiriasi cu viziune si care respecta politici de sustenabilitate au optat ferm pentru aceasta cladire cu adevarat performanta, care este destul de diferita de alte proiecte de birouri de clasa A.

Ca si in proiectele anterioare, in care am reprezentat dezvoltatorul, atentia si grija lui, precum si gestionarea proactiva a cerintelor chiriasilor au sustinut mult procesul de negociere si inchiriere.”

 

Acest nou succes al The Advisers/Knight Frank confirma pozitia sa de lider in piata locala de birouri, consultanta mentinand in ultimii 4 ani cea mai mare cota de piata.

 

In perioada 2010-2013, 19% din suprafata totala tranzactionata pe piata de birouri din Bucuresti a fost reprezentata de pre-inchirieri, iar nu mai putin de 83% din aceasta suprafata totala pre-inchiriata a reprezentat obiectul de consultanta al companiei The Advisers/Knight Frank.