Astfel, ciprioţii au achiziţionat spaţiul în care este amplasat magazinul Praktiker din Craiova, controlat anterior de fondul grec de investiţii Bluehouse, precum şi o participaţie de 24,35% din clădirea de birouri Delea Nouă din Bucureşti, care aparţinea companiei Delenco, controlată de ICM Insulation Materials Limited şi Lelar Holding Limited. În clădirea Delea Nouă se află sediul ANCOM.

 

Printre activele cumpărate de Secure Property Development & Investment se mai numără şi un ansamblu rezidenţial pe malul lacului Griviţa în nordul Capitalei, însă compania nu precizează despre ce complex este vorba.

 

În total, ciprioţii se aşteaptă să obţină un venit operaţional net de 8 milioane de euro din activele cumpărate, care vor fi finanţate printr-o majorare de capital. Portofoliul de proprietăţi al fondului Secure Property & Investment se ridică la 62 de milioane de euro şi cuprinde active în patru ţări.

 

Secure Property & Investment a fost înfiinţată în iunie 2005 şi a vizat, iniţial, investiţiile pe piaţa imobiliară din Ucraina. În urma recapitalizării, în 2011, compania şi-a extins activitatea la nivel regional, prin investiţii în România, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru. De altfel, Secure Property & Investment şi-a deschis un birou în Bucureşti în 2013.

 

În România, fondul mai deţine parcul logistic Innovations din Clinceni, cumpărat cu 12,6 mil. euro şi clădirea de birouri EOS Business Park, unde se află sediul Danone, cumpărată anul trecut de la dezvoltatorul Primavera Development, deţinut de oamenii de afaceri Daniel Adrian Tanăsoiu şi Emil Tanăsoiu. (sursa: zf.ro)