"Chiar dacă bugetul pentru 2016 a fost unul cu o marjă de manevră limitată, ne-am dat ca obiectiv o gestionare înţeleaptă a acestuia. (...) Avem o creştere economică bună, dar nu cred că acesta este un motiv de prezentare triumfalistă a acestui lucru. Mai important decât creşterea înregistrată în acest an este să putem demonstra că ne-am înscris pe un trend ascendent", a spus Cioloş.

Potrivit premierului, în primul semestru al anului creşterea economică a fost de 5,2% din PIB, iar creşterea estimată pentru întregul an 2016, ţinând cont de rezultatele primului trimestru şi "cu luarea în considerare a incertitudinilor externe", este de 4,8%, faţă de numai 4,2% prognoza iniţială, pe care s-a construit bugetul.

În al doilea trimestru, PIB real a crescut cu 6% faţă de anul trecut, a mai spus Cioloş.

"Este o creştere economică sustenabilă, dar pentru ca aceasta să rămână sustenabilă are nevoie în continuare de reforme structurale şi avem nevoie să încurajăm investiţiile", a precizat el.

Cioloş a mai spus că această creştere economică este sustenabilă şi pentru că se bazează atât pe consum, cât şi pe investiţii. "Spre deosebire de anii trecuţi, este fructul contribuţiei tuturor sectoarelor economiei", a spus el. (sursa: news.ro)