Cu o suprafață închiriabilă de peste 165.000 de metri pătrați, portofoliul CA Immo reprezintă cea mai mare certificare de conformitate COVID-19 acordată de Safe Asset Group pentru un portofoliu de birouri din România. SAFE Asset Group oferă singurul program de certificare a rezilienței pentru Ospitalitate, Birouri, Retail și Medii Publice (SHORE) recunoscut la nivel internațional.

„Împreună cu chiriașii noștri, am implementat mai multe soluții inovatoare în materie de sănătate și siguranță pentru a oferi spații de lucru cât mai sigure și mai plăcute pentru cei 15.000 de oameni care lucrează de obicei în clădirile CA Immo. Siguranța, comunitatea și dezvoltarea au fost întotdeauna prioritățile noastre, iar chiriașii apreciază eforturile pe care le depunem: rata de neocupare pentru portofoliul CA Immo din România se menține sub 10%, deși acesta s-a extins constant, doar în ultimii trei ani fiind adăugați aproximativ 60.000 mp de birouri”, a declarat Marian Roman, Managing Director CA Immo Real Estate Management România.

CA Immo a obținut, de asemenea, certificarea DEKRA Trusted Facility (Locație de Încredere) pentru implementarea cu succes a tuturor măsurilor de siguranță și prevenire împotriva răspândirii virusului COVID-19, care atestă faptul că toate clădirile CA Immo sunt spații de lucru sigure și de încredere, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și autorităților locale.

Pe măsură ce companiile își reiau activitatea după relaxarea restricțiilor și detaliile „noua normalitate” devin mai bine înțelese, chiriașii și proprietarii de birouri au oportunitatea de a fi lideri în procesul de revenire la birou, de a preveni potențialele riscuri și a le permite echipelor să lucreze în siguranță, într-un mod flexibil și care încurajează colaborarea.

„Este liniștitor să știm că dispunem de toate măsurile implementate în clădirea în care lucrăm, Campus 6.1, având în vedere eforturile CA Immo, precum și în birou, pentru a ști că oamenii din echipa noastră sunt în siguranță, în timp ce ne pregătim să revenim la birou cu o capacitate limitată, pe baza recomandărilor autorităților locale. Scopul nostru este de a face procesul de revenire la birou cât mai sigur și mai simplu posibil. Prin eforturi comune, ne putem asigura că toți oamenii lucrează în siguranță alături de colegii lor”, a declarat Andreea Stănescu, Director General pentru România, London Stock Exchange Group (LSEG).

Un sondaj recent realizat de CBRE, cea mai mare companie de consultanță imobiliară din lume, a arătat că 85% dintre companii se așteaptă ca angajații să petreacă cel puțin jumătate din săptămână la birou, cu echipe mai mici care lucrează complet de la birou sau de la distanță. Mai exact, 38% au spus că angajații vor petrece trei sau mai multe zile pe săptămână la birou; 32% anticipează o combinație egală de muncă la birou și la distanță; 15% prevăd exclusiv munca la birou; 7% spun că angajații vor lucra preponderant la distanță și 7% nu sunt încă siguri (cifrele nu cumulează 100 din cauza aproximărilor).

Multe companii declară, de asemenea, că protocoalele de sănătate și siguranță rămân în vigoare în spațiile de birouri, inclusiv distanțarea fizică și rezervările pentru un anumit spațiu dorit, mai arată sondajul CBRE. Importanța stării de bine la locul de muncă a crescut atenția acordată măsurilor de sănătate și siguranță din clădirile de birouri. Calitatea aerului interior, filtrarea aerului și monitorizarea calității sale au devenit cele mai apreciate îmbunătățiri implementate în clădiri. Tehnologiile touchless (fără atingere) sunt cu atât mai importante, inclusiv intrarea sau ieșirea din spațiu fără a fi nevoit să atingi nimic, ușile automate, precum și robinetele și dispenserele automate de săpun din toalete.