Cea de-a 74-a intalnire a Comitetului Director al EPF a avut loc la Bucuresti, in data de 2 iunie. In cadrul acestei intalniri, liderii EPF, care detin si administreaza un portofoliu imobiliar in valoare de 1.500 miliarde de euro, au discutat despre expansiunea federatiei in Europa Centrala si de Est, aceasta fiind prioritara pe agenda EPF in 2015.

 

„Majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est au cel mult o asociatie a proprietarilor de locuinte sau a proprietarilor de proiecte rezidentiale de marimi mici. Avand in vedere ca legea europeana afecteaza domenii cruciale pentru sectorul imobiliar, aceste tari au nevoie de asociatii puternice care sa reprezinte jucatorii cei mai mari din sectoarele comercial si rezidential. EPF nu le poate apara interesele in absenta acestor asociatii, asa cum si noi la randul nostru avem nevoie de sustinerea guvernelor pe care le reprezentam si a membrilor Parlamentului European”, a declarat John R. Frederiksen (foto), presedintele European Property Federation si  al Federatiei Daneze a Proprietarilor de Cladiri.

 

„Pentru EPF, RABO reprezinta asociatia de referinta a noilor state membre. A devenit un participant important in toate eforturile sustinute de EPF, de la actiunile in domeniul eficientei energetice la cele ale mediului inconjurator sau ale planificarii legislative. Ne bucuram ca Liviu Tudor a acceptat sa conduca efortul nostru de extindere”, a adaugat John R. Frederiksen.

 

Liviu Tudor are o experienta de 25 de ani in afaceri si peste 17 ani in domeniul imobiliar si comercial, fiind unul dintre cei mai mari proprietari de spatii de birouri din Romania. Este membru al Consiliului Director al EPF din anul 2011, anul in care a fost fondata RABO.

 

„Telurile principale sunt aceleasi pentru toti jucatorii: sa informam factorii de decizie politica si sa aducem prosperitatea in tarile noastre de origine. In absenta unei voci comune, industria imobiliara se va dezvolta in directii diferite, indiferent de efortul depus de fiecare in parte. De exemplu, nu putem ignora faptul ca exista probleme comune in multe dintre tarile europene si ca pentru toti dezvoltatorii, transparenta procedurilor legale ce privesc piata imobiliara este vitala. Acesta este motivul pentru care EPF a fost fondata: pentru a reprezenta toate aspectele legate de detinerea proprietatilor si investitiilor imobiliare”, a spus Liviu Tudor, presedintele RABO si vicepresedintele Comitetului Director al EPF.

 

EPF (European Property Federation) reprezinta interesele tuturor proprietarilor si investitorilor din piata imobiliara europeana: proprietari de dezvoltari rezidentiale, comerciale, dezvoltatori, centre comerciale sau investitori institutionali (banci, companii de asigurari, fonduri de pensii). Membrii EPF detin si administreaza proprietati imobiliare a caror valoare depaseste 1.500 miliarde de euro. 

 

RABO, membra a European Property Federation, este prima organizatie care reuneste unii dintre cei mai importanti investitori in cladiri comerciale din Romania. RABO promoveaza un cadru  economic uniform, stabil si transparent, in conformitate cu standardele si normele europene in vigoare. Organizatia colaboreaza indeaproape cu liderii din industrie si initiatorii de politici europene, pentru a asigura un cadru armonizat pentru investitiile in sectorul proprietatilor, noi dezvoltari, finantari imobiliare, eficientizare energetica si protectia mediului.