"Acest proiect este un exemplu bun al modului in care fondurile regionale europene pot ajuta la Romania sa revina la crestere economica. El va contribui la imbunatatirea mobilitatii pentru cetatenii nostri, asigurandu-le conditii sigure de calatorie si prietenoase cu mediul, si va face Bucurestiul si mai atractiv pentru investitori", a precizat comisarul pentru Politici Regionale, Johannes Hahn, care a aprobat, din partea Comisiei, acordarea investitiei din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

 

Comisia Europeana precizeaza ca principalii beneficiari ai proiectului extinderii magistralei 5 de metrou sunt cei 335.000 de locuitori din cartierul Drumul Taberei.

 

"Se estimeaza crearea a 3.000 de locuri de munca in timpul lucrarilor si 246 dupa finalizarea proiectului", se arata intr-un comunicat al CE, citat de Mediafax.

 

Termenul estimat pentru darea in folosinta a tronsonului de metrou Raul Doamnei - Eroilor 2 este inceputul anului 2016, se arata intr-un comunicat al Metrorex din vara lui 2013.

 

Compania preciza ca in data de 28 martie 2011, ca urmare emiterii Ordinului de incepere a lucrarilor, a demarat executia viitoarelor statii ale Magistralei 5 de metrou "Drumul Taberei - Pantelimon", pe sectiunea Raul Doamnei - Eroilor 2, inclusiv Depoul si Statia Valea Ialomitei.

 

Tot in vara anului trecut, Metrorex anunta ca la statia si Depoul Valea Ialomitei se lucreaza intens pe toate planurile (devieri de retele edilitare, pereti mulati, montare grinzi prefabricate, turnare plansee, excavari), stadiul fizic fiind situat la 50%. (sursa: dailybusiness.ro)