De aproape o lună, acţiunile companiei Globalworth, înfiinţată de Ioannis Papalekas în luna februarie a acestui an, au avut o evoluţie pozitivă.

Pe 25 iulie, Globalworth a emis 10,7 milioane de acţiuni comune la un preţ de 5 euro pe acţiune. Fondatorul companiei, Ioannis Papalekas a investit 15 milioane de euro la oferta publică iniţială.

Pe 7 august, Globalworth a anunţat că Villar International Limited, controlată de omul de afaceri israelian Shlomo Tisser, este interesată de achiziţia a unui milion de acţiuni, reprezentând 9,33% din acţiunile total emise.

Pe 12 august, preţul pe acţiune a urcat la 6,85 euro, pentru ca o zi mai târziu să atingă un vârf de 7 euro pe acţiune, de la data listării.

La începutul acestei săptămâni, pe 19 august, Globlworth a încheiat ziua cu 6,88 euro pe acţiune, ajungând la o capitalizare bursieră 73,69 milioane de euro.

În documentul de admitere pe piața AIM de la Bursa de la Londra, Globalworth a fost de accord să cumpere "portofoliul inţial", format din şapte proprietăţi, unele care generează venituri, altele care sunt în construcţie sau care urmează a fi dezvoltate.

Clădirea de birouri care urmează să fie construită pe terenul fostului showroom Porsche Aviaţiei din Bucureşti necesită o investiţie de peste 40 de milioane de euro, dar va avea la finalizare o valoare de piaţă de peste 140 de milioane de euro.

 

O altă clădire de birouri va fi ridicată în apropierea Parcului Herăstrău, pentru a cărui investiţie sunt necesare 15 milioane de euro. (sursa: economica.net)