Clădirea de birouri are o suprafață inchiriabila de 22.000 de metri pătrați, iar finalizarea acesteia este programată pentru al treilea trimestru al anului 2018.

„După ce am achiziționat Millennium Towers în Budapesta în 2016 și Spire Building B în Varșovia în 2017, continuăm să ne urmărim obiectivul de dezvoltare continuă și de extindere a portofoliilor noastre de bază din Europa Centrală și de Est prin achiziționarea Campus 6.1 din București. Proprietatea multi-chiriaș este foarte bine localizată și va fi aproape complet închiriată la preluare, sprijinind, în mod clar, obiectivele noastre financiare generale”, a spus Andreas Quint, CEO al CA Immo.

Campus 6.1 este prima fază a unui complex de birouri cu patru clădiri, cea de-a doua dezvoltare a companiei Skanska din București. Pe lângă birouri, proprietatea va cuprinde diverse facilitati pentru chiriasi, precum un restaurant și o cafenea cu terase, spații verzi un sistem inteligent de gestionare a clădirii. De asemenea, imobilul va include servicii pentru mașinile electrice și facilități de închiriere pentru biciclete. 
„Anii recenți au fost un moment minunat pentru economia românească. Fluxurile directe de investiții străine stimulează creșterea pieței de birouri. Fondurile de investiții principale se îndreaptă spre activele din București care oferă beneficii. Suntem bucuroși să vedem interes crescut în această piață vibrantă în rândul chiriașilor și cumpărătorilor”, a spus Katarzyna Zawodna, președinte și CEO al diviziei de dezvoltare comercială a Skanska în Europa Centrală și de Est.

Consilierii juridici pentru Skanska au fost Peli Filip și Denton. CA Immo a fost consiliata de Clifford Chance (legal), PwC (fiscal, financiar) și REC (tehnic).

Portofoliul CA Immo din București cuprinde 106.000 de metri pătrați și avea o valoare de aproximativ 260 de milioane de euro în decembrie 2017. (sursa: forbes.ro)