Cel mai recent studiu al companiei de consultanta imobiliara arata ca nivelul chiriilor in zona de business a Bucurestiului (respectiv Piata Victoriei) se situeaza in medie la 19 euro pe metri patrat pe luna, iar costul total de ocupare, care include si cheltuielile cu intretinerea, se ridica la 339 euro/mp/an, respectiv 28,25 euro/mp/luna, potrivit Mediafax.

Birourile din Bucuresti sunt mai scumpe decat cele din Praga (318 euro/mp/an), Lisabona (298 euro/mp/an) sau Bratislava (257 euro/mp/an).

In celelalte capitale din Europa Centrala, respectiv Budapesta (343 euro/mp/an) si Varsovia (395 euro/mp/an) costurile de ocupare a spatiilor de birouri sunt superioare celor din Bucuresti, plasand aceste piete pe locuri superioare, respectiv 43 si 37.

Zona West End din Londra este cea mai scumpa piata in sectorul de birouri, mentinandu-si prima pozitie, cu un cost anual de 2.122 euro/mp.

 

Hong Kong (1.432 euro/mp/an) a ramas pe locul doi, in timp ce Moscova a urcat pe pozitia a treia de pe sase, cu 1.092 euro/mp/an. (sursa: wall-street.ro)