În România, Immofinanz deține trei spații logistice în Ploiești, Pantelimon și Timișoara, evaluate în cel mai recent raport financiar al companiei la 24,2 mil. euro, dar și alte două proiecte în dezvoltare în Mogoșoaia și Ploiești.

 

”Immofinanz a semnat un contract cu Blackstone pentru vânzarea întregului portofoliu logistic. Tranzacția acoperă 36 de investiții logistice finalizate cu aproximativ un million de metri pătrați închiriabili, cea mai mare parte în Germania (24 de proprietăți), dar și în Ungaria (5), România (3), Poloniaa (2), Slovacia (1) și Rusia (1)”, potrivit Immofinanz.

 

Blackstone va cumpăra, de asemenea, trei proiecte în dezvoltare de aproximativ 65.000 de metri pătrați în Hamburg, București și Ploiești, care vor fi finalizate de Immofinanz, precum și mai multe loturi de teren. Blackstone va integra toate activele în Logicor, platforma europeană de logistică a grupului.

 

Prețul de vânzare este determinat de valoarea de piață a portofoliului estimate la 536 milioane de euro mai puțin costurile de construcție de 28 de milioane de euro pentru cele trei proiecte în dezvoltare.

 

Vânzarea este subiectul unor condiții suspensive, și necesită aprobarea autorităților de concurență, iar închiderea tranzacției urmează să aibă loc în primul trimestru din 2016.

 

”Așa cum  am anunțat în urmă cu trei luni, vânzarea portofoliului logistic reprezintă un pas important pentru a simplifica și optimiza structura portofoliului nostrum și să ne focusăm pe piețele de retail și birouri”, a explicat CEO Immofinanz, Oliver Schumy.

 

Fondurile obținute din tranzacție vor fi investite în extiderea portofoliului din Germania.

 

Pe lângă zona de logistică, Immofinanz este prezentă în România și pe segmentele de birouri și retail, deținând în total aproximativ 80 de proprietăți, finalizate sau în curs de dezvoltare, cu o valoare de peste 900 milioane de euro.

 

Immofinanz este una dintre cele mai importante companii de investiții imobiliare din Europa, fiind prezentă în Austria, România, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia și Rusia. (sursa: profit.ro)