Una dintre cele mai de succes companii norvegiene de jocuri și tehnologie, Nordeus, a deschis pe 15 aprilie un nou spațiu de afaceri pentru cei 170 de angajați ai săi, situată la colțul bulevardului Milutin Milanković cu bulevardul Art. Experți din 22 de țări vor lansa o săptămână de lucru la o nouă adresă într-o clădire inteligentă inovatoare, proiectată cu grijă pentru a încuraja creativitatea și colaborarea.


Una dintre caracteristicile-cheie ale spațiului este utilizarea celor mai noi tehnologii pentru o funcționare mai eficientă și economisirea energiei. Întreaga clădire a implementat un sistem de iluminare și aer condiționat inteligent, care permite clădirii să recunoască nevoile angajaților săi și să regleze iluminatul și temperatura la condițiile actuale. Panourile solare de pe acoperișul clădirii contribuie la economii suplimentare de energie. Cu mulți ani de practică de reciclare a deșeurilor, aceasta va fi o parte nouă și semnificativă a inițiativei de sustenabilitate ecologică din cadrul companiei.


 Noul sediu central al companiei acoperă 6 000 de metri pătrați, șapte etaje și trei niveluri de parcare subterane, care pot găzdui până la 250 de angajați, în conformitate cu strategia de creștere Nordeus. Clădirea este acoperită cu suprafețe de sticlă și terase lungi îmbogățite cu vegetație de care angajații se pot bucura în oaza verde din curtea din spate.


Pe lângă 52 de birouri, 18 săli de întâlniri și auditorii pentru mai mult de 200 de persoane, o parte semnificativă a spațiului este destinat unui studio pentru producția audio și video, unei biblioteci și a unor camere de lucru izolate. Există, de asemenea, un restaurant mare, un bar cu temă sportivă, o sală de jocuri, o zonă de fitness cu dușuri și multe alte facilități care permit un echilibru sănătos între mediul de lucru și zona de relaxare. Ca o companie care se mândrește cu un număr mare de tineri părinți, Nordeus a dedicat un spațiu special copiilor, astfel încât părinții să-i poată aduce de câte ori doresc. De asemenea, clădirea este pe deplin accesibilă pentru persoanele cu dizabilități.

Potrivit companiei, această clădire inovatoare reprezintă până acum cea mai mare investiție a Nordeus în beneficiul angajaților săi.
"Întotdeauna am crezut că cultura noastră și oamenii noștri reprezintă principalul avantaj în această industrie extrem de competitivă", a declarat Ivana Paunović, Workplace Experience Manager la Nordeus, adăugând: "Cea mai importantă parte a strategiei Nordeus este de a investi în oameni. Creând acest spațiu, am creat un mediu inspirator care oferă oportunități excelente pentru angajații noștri de a-și dezvolta abilitățile, de a avea succes și de a crea jocuri care vor fi printre cele mai bune din lume".