La mare distanta, la egalitate pe locul trei se afla zona ultracentrala si zona de centru-vest, fiecare cu o pondere de 8% din totalul tranzactiilor.   

 

„Cladirile noi cu suprafete foarte mari livrate in 2014 sau aflate in constructie in zona de nord au atras cei mai multi chiriasi, proximitatea metroului, a zonei rezidentiale pentru expati, a noului mall si calitatea superioara a proiectelor au reprezentat principalele motive pentru care au fost alese aceste cladiri. Estimam ca si in 2015 aceasta zona se va mentine pe primul loc ca  volum total de suprafete tranzactionate”, declara Alexandru Petrescu, managing partner Esop Consulting l CORFAC International.

 

Cladiri vedeta preferate de chiriasi in 2014 au fost Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania, situata in zona Barbu Vacarescu din Centru-Nord, cu 11 contracte incheiate in 2014, din care doua intermediate de catre Esop,  Hermes Business Campus, din zona Dimitrie Pompeiu, care a atras zece chiriasi, care au inchiriat in total peste 14.000 mp, Ethos House, cu sase clienti noi si parcurile de afaceri pentru care au optat companiile multinationale care au dorit sa-si stranga angajatii sub acelasi acoperis - Globalworth Campus (TELEKOM, 25.000 mp), North Gate (Renault, 20.000 mp), Bucharest One (Vodafone, 16.000 mp) si Green Court (Orange, 13.700 mp).  

 

„Estimam ca in 2015 si in 2016 pe langa tranzactiile din zona de nord vor incepe sa creasca, ca numar si ca suprafate inchiriate, si tranzactiile din zona de centru-vest, unde s-au anuntat mai multe proiecte care cumuleaza peste 100.000 mp, cum ar fi Sema Park, Afi Business ParK, Orhideea Towers”, apreciaza Alexandru Petrescu. (sursa: dailybusiness.ro)