Această dezvoltare va fi realizată de compania Parcuri Industriale Bihor, controlată de consiliul județean Bihor. Noul Parc Științific și Tehnologic Bihor MedTech va fi livrat în doi an și va crea minimum 500 de locuri de muncă.

Consiliul județean Bihor deține un teren de peste 48.000 metri pătrați lângă Universitatea Oradea, pe Strada Universității, unde va fi dezvoltată o lădire multifuncțională, Bihor MedTech Innovation & Business Center. 

Clădirea va include 7.000 metri pătrați de spații de birouri de clasa A, un centru de conferințe cu o capacitate de 500 de persoane, Bihor MedTech Conference Center, 1.000 metri pătrați de birouri servisate, precum și un centru de prototipare, FabLab, un centru de date și o platformă cloud integrată.

Investiția în această construcție este estimată la 5,6 milioane de euro.

„Parcul MedTech îşi propune să furnizeze activităţi de învăţământ, de cercetare, de transfer tehnologic (TT) al rezultatelor cercetării şi valorificarea acestora prin activităţi economice. Estimăm că în trei luni de zile vom finaliza studiul de fezabilitate, urmând că până la finalul anului să obţinem şi finanţarea investiţiei din fonduri europene“, a declarat pentru ZF Transilvania Adina Rada, director general al Parcuri Industriale Bihor. (sursa: zf.ro)