Dupa mai multe licitatii esuate, pretul a scazut la jumatate fata de valoarea initiala. Fabrica si terenul de 10 hectare aferent au fost achizitionate la pretul de 17,3 milioane de euro, a declarat pentru DailyBusiness.ro Arin Stanescu, partener RVA Insolvency, lichidatorul Aversa.

Licitatia pentru vanzarea platformei industriale Aversa din zona Bucur Obor din Capitala a fost initiata in mai anul acesta. Pretul de pornire al licitatiei era 151,3 milioane lei (34,6 milioane euro), de doua ori mai mare decat nivelul la care s-a perfectat tranzactia.

Pretul mic la care s-a realizat in final tranzactia, de circa 170 de euro/mp, ar putea fi explicat prin numeroasele licitatii organizate pentru vanzarea activului care au esuat.

"Incercam de vreo 4-5 luni sa vindem acest activ, cu conditia ca viitorul cumparator sa continue activitatea fabricii pentru cel putin trei ani si sa pastreze numarul de angajati", a mai spus Stanescu.

 

"Benevo intentioneaza sa investeasca in relocarea activitatii Aversa intr-o fabrica tehnologizata si sa angajeze minim 200 de oameni pentru a creste business-ul cu productia de pompe", a declarat Michael Topolinski, presedinte Benevo. (sursa: dailybusiness.ro)