În aprilie fostul director general al retailerului Patrick Espasa declara că Auchan ar putea deschide hipermarketul din Drumul Taberei în decembrie, termenul oficial fiind începutul anului 2015, iar investiţiile totale în proiect se ridică la 70 milioane de euro.

 

Centrul din Drumul Taberei va cuprinde, pe lângă hipermarket, şi o galerie comercială şi o zonă de birouri pentru Auchan şi Immochan, filiala imobiliară a grupului francez Auchan.

 

Astfel, Auchan ajunge la 32 de magazine deschise în 18 oraşe şi mai are în construcţie un centru comercial la Braşov. Retailerul are peste 11.000 de angajaţi.

 

Auchan a finalizat în prima parte a acestui an remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real cumpărate de la grupul german Metro în 2012, după o investiţie de 40 milioane euro.

 

După integrarea acestor hipermarketuri, Auchan România a încheiat anul trecut cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fără taxe, de peste două ori mai mari comparativ cu 2012. Cumulat, afacerile Auchan şi Real au generat anul trecut pierderi de 15 milioane de euro.

 

Potrivit unor informaţii anterioare, din 2006, data deschiderii primului hipermarket în România, Auchan a investit peste 300 de milioane de euro. (sursa: zf.ro)