Interviu cu Vincent Vallois, International Development Director în cadrul ATALIAN Global Services

Puteți explica proiectul ATALIAN Energy Solutions – Ergelis Inside?

Atalian Energy Solutions este rezultatul colaborării între ATALIAN Global Services și Ergelis Inside, care este de asemenea o companie franceză. În completarea serviciilor noastre de mentenanță tehnică și facility management ssuntem acum în situația de a furniza soluții eficiente energetic clienților noștri internaționali. Scopul este de a facilita economisirea energiei prin management-ul optimizat al echipamentelor care consumă energie.

 

Care este motivul pentru care ați realizat un asemenea proiect?

Întâmpinăm în zilele de astăzi o  adevărată provocare în reducerea costurilor operaționale. Pentru a fi sustenabil, este recomandat să implementezi procese de economisire a energiei, având în vedere că în general costurile energetice reprezintă 15 până la 20% din costurile totale.

Eficineța energetică este considerată ca fiind cea mai bună metodă de a reduce costurile proprietăților comerciale. De aceea am ales să variem oferta de servicii multiple pentru a fi siguri că acestea vor întâmpina întotdeauna nevoile și așteptările clienților noștri. În realizarea acestui scop am colaborat cu Ergelis Inside, o companie inovativă. Uneltele de top specializate dezvoltate de aceștia au venit în completarea expertizei ATALIAN în mentenanța tehnică și facility management. Acest sistem este o combinație între tehnologie și expertiză în domeniu, oferind până la 20% economii de costuri energetuce pentru clienții noștri.

 

Cum funcționează acest sistem?  

Prin conectarea serviciului la un Energy Engineering Center (Centru de Inginerie a Energiei), este permisă modificarea de la distanță a setărilor și prevenirea hiper-consumului în timp real. Atunci când este conectat la Ergelis Box – sistemul dezvoltat de către Ergelis – Centrul de Inginerie a Energiei colectează prețurile energiei, gradul de ocupare și prognozele meteo pentru a defini setările optime ale echipamentelor în vederea economisirii energetice. Aceste noi setări sunt trimies înapoi în mod automat către echipamentele din clădiri, care asigură o optimizare continuă a manipulării echipamentelor. Cooperarea strânsă și comunicarea dintre echipa locală de mentenanță și inginerii din centrul energetic asigură în permanență ajustarea potrivită a echipamentelor. Acest lucru conduce la economii ale costurilor și protecția mediuliui prin controlarea performanței energetice a clădirii.

 

Ce este performanța energetică a unei clădiri?

Performanța energetică a unei clădiri reprezintă cantitatea de de energie consumată anual, care este influențată de calitatea structurii sale, de echipamentele consumatoare de energie și de sistemul său de operare. Se poate măsura de exemplu prin factura anuală de energie. Pentru noi, cea mai bună cale pentru o clădire de a realiza performanțe financiare și importante economii în ceea ce privește costurile de operare este implementarea mentenanșei bazate pe energie.

 

Care sunt avantajele unei mentenanțe bazate pe energie a clădirilor?

Mentenanța bazată pe energie are multe avantaje, dar primele dintre acestea ar fi de ordin economic, avantaje ecologice și rentabilitate. Reducând utilizarea energiei nu numai că reducem facturile de energie dar și emisiile de carbon, ceea ce este ecologic. Așadar, implementând mentenanța bazată pe energie, clineții noștri realizează economii pe toate planurile, fără nici un risc, întrucând aceste reduceri de costuri sunt garantate.

 

 

Cum puteți garanta aceste economii? 

Economiile sunt garantate numai după ce toate datele tehnice și energetice sunt furnizate inginerilor noștri și analizate de către aceștia. Este necesitat un studiu amănunțit al clădirii și consumurilor sale energetice. Ca rezultat, nu există nici un risc pentru clienții noștri, deoarece economiile sunt garantate contractual. (sursa: birouinfo.ro)