Cel mai performant centru comercial din România din portofoliul fondului Argo Real Opportunities Fund (ARGO), cu cele mai mari venituri de chirii pentru perioada octombrie 2012 – martie 2013 este cel din Sibiu.

Shopping City Sibiu a obţinut cele mai mari venituri din închirieri, de 4,8 milioane de euro, fără TVA. Pe cel de-al doilea loc se află Era Shopping Park Iaşi, cu 2,8 milioane de euro. Veniturile din chirii din mallul din Suceava au fost de 2,55 milioane de euro, iar în cazul celui din Oradea, de 1,7 milioane de euro, pentru aceeaşi perioadă, şi fără TVA.

Cea mai mare rată de ocupare se înregistrează în Era Shopping Park Iaşi, cu 97% din suprafaţă închiriată, în timp ce Shopping City Suceava are un grad de ocupare de 96%. În cazul Shopping City Sibiu, rata de ocupare este de 93%, iar la Era Shopping Park Oradea, rata de ocupare este așteptată să crească de la 75% până la 92% spre sfârşitul acestui an, ca urmare a semnării unor noi contracte de închiriere.

Valorea Shopping City Sibiu este de 111,9 milioane euro, Era Shopping Park Oradea (77,2 milioane Euro), Era Shopping Park Iaşi (75,9 milioane Euro) şi Shopping City Suceava, cu 64,6 milioane Euro.

 

Cu patru centre comerciale în România, ARGO deţine o suprafaţă închiriabilă de 271.000 mp, fiind unul dintre cel mai mari proprietari de centre comerciale din ţară. (sursa: economica.net)