Dintre categoriile de rating evaluate, “Health and Wellbeing” a fost categoria care a obținut punctajul maxim: 100%.

"Certificatul BREEAM Outstanding in Use recunoaște sustenabilitatea construcției și grija noastră față de mediul înconjurător, a tuturor, atât a celor care deținem clădirea de birouri, a celor care o administrează, dar și a chiriașilor noștri. America House susține un stil de viață sănătos și adoptă cele mai bune practici în operarea și gestionarea activelor imobiliare. Obținerea BREEAM in USE Outstanding este primul țel atins în acest sens și suntem în curs de a realiza obiective suplimentare pentru a sprijini strategia ESG pentru America House", a comentat David Hay, fondator și CEO of ADD Value Management SRL.

Procesul de certificare a fost gestionat de BuildGreen, lider în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile în Europa Centrală și de Est. “În cei 13 ani de activitate, ne-am angajat în proiecte de certificare care au vizat standarde de sustenabilitate mai înalte și mai stricte, marcând astfel numeroase premiere și ridicând nivelurile de certificare la unele dintre cele mai ridicate din Europa Centrală și de Est. Suntem bucuroși să începem anul 2023 cu o nouă realizare, America House, una dintre cele mai reprezentative clădiri de birouri din România, devenind prima clădire de birouri din București care a obținut ratingul Outstanding conform metodologiei BREEAM In-Use. Nivelul remarcabil necesită un set de acțiuni durabile stricte și tehnologii ecologice, care implică eforturi semnificativ mai mari pentru clădirile existente” – declară Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.

Health and wellbeing (sănătate și bunăstare) a fost categoria care a obținut punctajul maxim: 100%

Această categorie de certificare încurajează și asigură un mediu de lucru sănătos, sigur, confortabil și accesibil, atât pe plan intern, cât și extern, pentru toți angajații care lucrează în clădire, iar acestea sunt unele dintre cele mai importante active pe care o clădire le poate asigura chiriașilor săi.

Nivelul bun de lumină naturală și oportunitățile oferite de facilitățile de relaxare din cadrul America House sunt esențiale în dezvoltarea unei activități sănătoase, în activitatea de la birou.

Nivelul de iluminare din clădire este optim și în conformitate cu cele mai bune practici internaționale.

Un design incluziv ajută persoanele cu dizabilități să lucreze cu ușurință și să utilizeze spațiul de lucru într-un mod eficient. Accesul în clădire, circulația în incinta ei și în zona de lifituri, spațiile sanitare special amenajate, locuri de parcare dedicate au făcut parte, de asemenea, din lista de verificare pe care BuildGreen a evaluat-o riguros.

Clădirea America House beneficiază de 18 stații de încărcare pentru mașini electrice, o sală de gimnastică de la primul etaj și o sală de gimnastică World Class renovată, cu o intrare separată, trei săli de parcare dedicate bicicletelor cu rafturi pentru 60 de biciclete, vestiare, dușuri dedicate și toalete.

Sistemul de management al clădirii implementat permite funcționarea optimă a sistemelor de confort prin monitorizarea tendințelor și monitorizarea CO2, oferind astfel proiectului un consum total mic de energie în conformitate cu o clădire de birouri de clasă A.

BuildGreen este lider în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile în Europa Centrală și de Est. Înființată în 2010, BuildGreen a fost prima companie din România specializată în consultanță pentru dezvoltarea sustenabilă și certificarea verde a clădirilor.

BuildGreen se remarcă prin cel mai mare număr de proprietăți certificate după schemele LEED, BREEAM, WELL și EDGE – peste 350 proiecte imobiliare in 18 tari europene, de la clădiri de birouri, la centre comerciale, parcuri logistice sau fabrici industriale, proiecte rezidențiale sau publice – cu o suprafață cumulată de peste 8 milioane m.p. și o investiție totală de 10 miliarde euro.

În 2019, Răzvan Nica, fondatorul și directorul general al companiei, a fost numit de către BRE ca primul auditor BREEAM International Quality Auditor din afara Marii Britanii, poziție din care supervizează procesele de certificare de pe întregul Glob. În același an, BuildGreen și-a deschis primul sediu din Praga, după ce și-a unit forțele cu green gain, unul dintre cei mai activi consultanți BREEAM din Cehia, devenind astfel printre cei mai mari și mai experimentați consultanți din Europa Centrală și de Est (CEE).

America House este o clădire de birouri de clasa A de referință, situată în inima Bucureștiului CBD, în Piața Victoriei. America House are 28.806 mp de birouri de clasă A, iar spațiile de vânzare cu amănuntul se întind pe 8 etaje supraterane și 368 de locuri de parcare situate în 3 nivele de parcare subterană.

Chiriașii America House sunt din rândul unor corporații multinaționale de prestigiu, care și-au stabilit sediul în Romania, precum MasterCard, Cisco, Intesa Sanpaolo Bank, McDonalds, OLX, Funcom. De asemenea, în clădire se află Ambasada Japoniei și compania Fortim Trust Advisory, membră a Alianței Imobiliare BNP Paribas, care oferă servicii de Property Management.