Modernizarea a început cu revizuirea completă a celor trei niveluri de parcare subterană, vopsirea completă cu vopsea epoxidică cu 3 straturi, instalarea de iluminat suplimentar cu LED-uri, adăugarea a 14 stații de încărcare a mașinilor electrice, adăugarea a trei camere de parcare dedicate pentru biciclete cu rafturi pentru 60 de biciclete, dulapuri, dușuri dedicate și toalete.

Lucrările au inclus, de asemenea, renovarea completă a celor două zone de lobby și recepție, toate cele 16 holuri- lobby din zona lifturilor, toate toaletele comune și toate coridoarele comune.

În paralel, a fost remodelat spațiul de la primul etajul și a fost creat un spațiu nou de birouri de clasă A, de 1.800 mp, prin transformarea unui spațiu neutilizat. Tot la primul etajul a fost extins și modernizat clubul de sport World Class, având acum și o intrare separată facilă de la parter.

Studioul de design AMA, condus de Anda Manu, a supervizat noul design modern și elegant, în timp ce Vitalis Consulting a fost numit manager de proiect, în timp ce Project1, COS și Terano au fost contractorii generali implicați în lucrări. Aceștia au fost asistați continuu și cu tenacitate de Fortim Trusted Advisers, compania de administrare a proprietății America House și de Țuca Zbârcea – Asociații care supraveghează aspectele juridice complexe.

“Cele trei reguli ale Real Estate sunt cei trei L, spune o zicală celebră americană: Location, Location, Location. America House este o clădire cu utilizare mixtă, în cea mai bună locație din București. Vorbim despre vizibilitate maximă, clădirea fiind în Piața Victoriei, în apropiere de clădirea Guvernului, în zona Central Business District (CBD). America House poate fi accesată cu ușurință cu metroul sau cu alte mijloace de transport în comun, cu bicicleta sau cu mașina. Acum suntem mândri să îi prezentăm noul look: recepția elegantă, facilitățile high-tech și zona pietonală cosmopolită, după un an și jumătate de renovare intensă“, comentează David Hay, founder, and CEO of ADD Value Management SRL (AVM) the asset management company of America House.

Pe partea tehnică, au fost instalate 9 lifturi noi pentru pasageri Schindler PORT Technology împreună cu 2 lifturi noi de mărfuri Schindler și 8 turnichete Bon Adam. Aceste lifturi cu tehnologie no-touch au un sistem de senzori și software care asigură un flux optim de persoane și controlează accesul angajaților și oaspeților în clădire. În plus, a fost instalat un nou BMS împreună cu noi sisteme de acces și securitate și un sistem LPR pentru parcarea subterană.

America House este o clădire emblematică situată în Piața Victoriei, în cea mai animată zonă pietonală a Central Business District (CBD) din București. Clădirea este un mixed-use, în afară de birouri de clasă A, având și zonă de retail - cafenelele, restaurante și alte facilități, inclusiv o sală de sport complet renovată și modernizată, World Class, de 1.500 mp. Alte branduri găzduite de clădire sunt cafenelele Starbucks și Fru Fru, restaurantele Gram Bistro, McDonald's, Noodle Pack, Dabo, Condimental, sucursalele bancare BCR și Garanti Bank, farmacia Dr. Max, librăria Cărturești, magazinul de fashion multi-brand e.ni.wear și spălătoria de haine Eco Fresh Cleaning.

Clădirea America House dispune de 3 etaje subterane, parter și 9 etaje superioare, cu o suprafață totală închiriabilă de 28.806 mp, care include spații de birouri clasă A și o suprafață de 3.675 mp mp spații comerciale.

America House oferă 368 de locuri de parcare repartizate pe trei nivele de parcare subterană, cel mai mare număr de locuri de parcare pentru o clădire de birouri clasă A din București CBD.

Clădirea este complet accesibilă persoanelor cu dizabilități, atât angajați, cât și vizitatori. Clădirea este accesibilă de la nivelul străzii și de la nivelul subteran și dispune de 4 locuri de parcare amenajate pentru persoanele cu dizabilități, iar toate zonele și coridoarele comune interioare au fost adaptate pentru a permite accesul liber al persoanelor cu dizabilități.

Toate toaletele comune includ toalete accesibile desemnate pentru persoanele cu handicap.

Clădirea oferă spații de birouri generoase la fiecare etaj - 3.250 mp (cea mai mare suprafață pe un singur etaj din CBD). Spațiile de birouri au un iluminat natural abundent, acces la două zone de lobby premium și tehnologia high-end pentru accesul în clădiri, atât în zona pietonală, cât și în parcarea subterană.

Multe companii multinaționale și românești blue-chip și-au stabilit sediul central și de prestigiu în America House, printre acestea numărându-se Mastercard, Cisco, Intesa Sanpaolo Bank, McDonalds, OLX, Schlumberger, Ambasada Japoniei, Țuca Zbârcea & Asociații și Fortim Trust Advisory company, Alliance Member of BNP Paribas Real Estate, care se ocupă și de serviciile de Property Management.