Astfel, compania condusă de Elena Oancea și Cristina Căpitanu a primit premiul pentru categoria Workplace / Birouri în cadrul BIG SEE Interior Design Award 2023. Anunțul a fost făcut public la începutul lunii martie, urmând ca evenimentul de decernare a premiilor și prezentare a proiectelor câștigătoare să aibă lor pe 19 mai, la Ljubljana, Slovenia.


„Acest premiu acordat conceptului de design office propus și implementat în birourile Superbet de la One Cotroceni Park este o satisfacție în plus pentru echipa noastră, o recunoaștere internațională e efortului, implicării și creativității fiecărui membru Lemon în acest proiect plin de provocări. Suntem foarte bucuroși că juriul competiției a apreciat ideea de la care am pornit în această amenajare: aceea de a redesena granițele biroului convențional, de a surprinde în elemente de decor nu doar esența unui brand, ci și stilul de lucru actual, flexibil, modern și tehnologizat care caracterizează în acest moment tendințele segmentului office”, spune Elena Oancea, co-fondator Lemon Interior Design.


În cadrul Festivalului de Arhitectură BIG SEE vor fi acordate premii pentru excelență în arhitectură și design interior. Premiile BIG SEE contribuie la promovarea realizărilor creative unice și originale în arhitectură și design interior ale specialiștilor din întreaga lume.


Conceptul de design pentru amenajarea birourilor Superbet cu o suprafață de 9.474,41 mp utili dispuși pe trei etaje și cuprinzând și terase a inclus numeroase arii interactive care să stimuleze socializarea și comunicarea între departamente. Astfel pe lângă stațiile de lucru, amenajarea include o sală de sport cu vedere panoramică, biciclete generatoare de curent prin pedalare, zone de ping-pong și snooker, leagăne. De asemenea, angajații beneficiază și de o zonă tip cinema, cu murale tip graffitti ce fac trimitere la proiecțiile în aer liber din parcuri sau la timpul petrecut afară, în copilărie. Spațiul are presărate funcțiuni de tipul coffee points, 2 zone de tip cafeteria cu dimensiuni generoase, precum și o încăpere de tip well-being room, echipată cu scaun de masaj hi-tech și acvariu. În plus, s-au folosit și soluții pentru birouri temporare sau de tip sharing office, mobilier tip high-desks sau phone booths și zone tip one2one, care s-au dovedit deja îndrăgite de către angajați.


Conceperea și implementarea acestei amenajări poartă exclusiv marca Lemon Interior Design și au durat un an și jumătate. Anumite zone și elemente din această amenajare vor fi replicate în amenajări internaționale ale blocului Superbet.


Fondată de Cristina Căpitanu și Elena Oancea, compania Lemon Interior Design se remarcă prin concepte și management complex al amenajărilor de interior, atât pentru segmentul rezidențial, cât și pentru spații de birouri, prin divizia sa de office Lemon Office Design. Lemon Interior Design este câștigătorul premiilor internaționale European Property Awards 2019: ”Best Interior Design Private Residence Romania” pentru reședință privată în cadrul unui complex One; ”Best Interior Design Apartment Romania” pentru Lake Loft; ”Bathroom Design Romania Award” pentru Skyline. Compania a mai câștigat în 2015 premiul ”Visionary Design” la Gala Premiilor Casa Lux și „Cel mai bun design pentru un spațiu de locuit” în 2014, la Gala Premiilor Elle Decoration Design.