”După mai mult de un an de negocieri și analiză financiară, Adval a reușit să restructureze și să transfere clădirea Cubic Center Office din Pipera către Alpha Bank Romania și să-și mențină rolul de manager al clădirii”, se arată într-un anunț al Adval Asset Management, care administrează portofoliul imobiliar al omului de afacari Dinu Patriciu.

 

Imobilul de birouri are o suprafață închiriabilă de 27.000 de mp și a fost finanțat cu 31 de milioane de euro de către Alpha Bank. Potrivit datelor disponibile în piață, clădirea nu este foarte căutată de chiriași din cauza poziționării (Șoseaua Pipera), în condițiile în care chiria solicitată este cu mult sub media pieței, fiind și cel mai puțin perfomant activ din portofoliul Adval.

 

”Pe 8 decembrie 2015, subsidarele Alpha Bank, AGI-RRE Arsinoe Ltd și AGI-RRE Cleopatra Ltd au preluat 100% din acțiunile Cubic Center Development S.A din România”, se arată într-un raport al Alpha Bank.

 

Adval Asset Management a fost fondată de oameni apropiați de Dinu Patriciu (David Hayward și Ioana Momiceanu) și administrează portofoliul de active imobiliare deținut de familia Patriciu, format din clădirile de birouri Romana Offices, Cascade Offices, Banu Antonache, Băneasa Center, Cubic Center și proiectele rezidențiale New Town Residence și Berthlot Villa.

 

Adval a reușit anul trecut să refinanțeze și clădirea Romana Offices, complet închiriată, amplasată în Piața Romană. Finanțarea este în sumă de 3 milioane de euro, obținută de la Libra Internet Bank. (sursa: profit.ro)