Noul centru este situat în Prologis Park Wroclaw V, adiacent șoselei de centură din Wroclaw și aflat în proximitatea căilor de transport principale din intersecția Wrocław Bielany. Dezvoltat pe 70 de ha, parcul va avea mai mult de 290.000 de mp de spații logistice de Clasa A. În urma finalizării, Prologis va aplica pentru BREEAM a clădirii.

Parcul este cel de-al patrulea proiect build-to-suit în mai puțin de doi ani, urmând deal-urilor Tradis, UPM Raflatec și un furnizor de echipamente electronice.

 “Consolidarea lanțului de distribuție și creșterea rapidă a clasei de consum continua să influențeze cererea pentru infrastructură logistică în Europa Centrală,” a afirmat Ben Bannatyne, managing director, Prologis Central & Eastern Europe. “Astfel, ne orientăm către client din sectorul FMCG, retail și comerț electronic  ca parte a strategiei noastre de creștere regional și această ultimă tranzacție demonstrează succesul acestei abordări.”

 Prologis este cel mai mare proprietar și operator de imobiliare industrial din Polonia, cu un portofoliu total de peste 1,9 milioane de mp. (sursa: ProLogis)