Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, activul cel mai mare si mai important al companiei AFI Europe Romania, a generat in T1 2015 un venit operational net (NOI) de 7,4 milioane de euro, reprezentand o crestere de 1,3 % comparativ cu T1 2014.

Centrul comercial era evaluat la 401 milioane de euro la 30 septembrie 2014.

 

Vanzarile retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri), cu exceptia hipermarketului, au crescut cu 9,3% in T1, in comparatie cu aceeasi perioada a lui 2014. Rata de ocupare a AFI Palace Cotroceni a crescut la 99%.

 

Venitul operational net al mall-ului AFI Palace Ploiesti a fost de peste 1 milion de euro in T1 2015, iar vanzarile retailerilor (cifra de afaceri) au crescut cu 21,7%, in comparatie cu aceeasi perioada a lui 2014. Gradul de ocupare actual al mall-ului din Ploiesti este de 99%.

 

“Venitul operational net al activelor noastre generatoare de venit din Romania a crescut cu 8%, cu o rata de ocupare medie de 98%. Noile cladiri de birouri AFI Park 2 si AFI Park 3 au contribuit la veniturile operationale nete ale companiei, asa cum va fi si cazul AFI Park 4&5 cand vor fi finalizate la sfarsitul anului. In plus, avem in plan demararea constructiei unor proiecte noi, precum AFI Business Park, situat pe Bulevardul Progresului, si proiectul cu destinatie mixta din Bucurestii Noi”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

 

In prezent, cladirile de birouri AFI Park 4&5, cu o suprafata totala inchiriabila de 32.000 mp, se afla in constructie si finalizarea lor este planificata pentru Q4 2015.

 

AFI Properties, compania mama a AFI Europe, a publicat miercuri rapoartele financiare pentru T1 2015, inregistrand o crestere puternica a profitului - cu 126% (in moneda israeliana), atingand o valoare de aproape 12 de milioane de euro in T1. AFI Properties a anuntat si venitul operational net (NOI) de 20 de milioane de euro pentru T1 2015, reprezentand o crestere cu 9% (in moneda euro), in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

 

Rezultatele financiare au fost influentate de ratele de schimb valutar intre moneda unica europeana (EUR) si moneda nationala a Israelului (ISR) si de vanzarea AFI Palace Pardubice, care a generat, pana la vanzarea acestuia in T4 2014, 1,4 milioane de euro pe trimestru.

 

AFI Properties este membra a AFI Group, un conglomerat international de holdinguri si investitii cu subsidiare care activeaza in domeniul imobiliar, constructii, infrastructura, industrie si hoteluri. (sursa: dailybusiness.ro)