Pe segmentul birouri, proiectul AFI Park, cu o suprafață închiriabilă totală de 70.000 de metri pătrați în cele 5 clădiri - AFI Park 1,2,3, 4&5, se apropie de o rată de ocupare de 100%.
AFI Cotroceni a avut un venit operațional net de peste 25 milioane de euro în primele 9 luni din 2016, rezultate mai mari cu 10% față de cele înregistrate în aceeași perioadă din 2015.

În prezent, mallul trece printr-un proces de extindere, care va adăuga suprafeței închiriabile 6.500 de mp adiționali, iar apoi va fi realizat un nou proces de evaluare.

Vânzările retailerilor (cifra de afaceri) din AFI Ploiești au crescut cu 16% în primele 9 luni din 2016 și venitul operațional net (NOI) s-a apreciat cu 4% față de cifrele de anul trecut, ajungând la peste 3,3 milioane de euro.
În mallul AFI Ploiești vor fi finalizate, în curând, lucrările de extindere, recent fiind deschise noile locații ale Deichmann și Starbucks. Centrul comercial și-a păstrat valoarea la 67,5 milioane de euro.

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni, care are o suprafață închiriabilă de peste 82.000 mp, a fost evaluat, la 30 septembrie, la 467 de milioane de euro, în creștere de 7,6% în comparație cu anul trecut, reprezentând mai mult de jumătate din valoarea proprietăților comerciale ale AFI Europe din România, potrivit unui raport al companiei.

Proprietățile comerciale ale AFI Europe România și cele aflate în curs de dezvoltare au fost evaluate la peste 800 de milioane de euro la 30 septembrie 2016, înregistrându-se astfel o creștere de 10% față de anul trecut. Compania deține centrele comerciale AFI Cotroceni și AFI Ploiești, clădirile de birouri AFI Park 4&5 din București și mai multe proiecte în curs de dezvoltare în București și Brașov.

”Creșterea valorii activelor se datorează nu numai îmbunătățirii economiei din România, ci mai ales activității echipei AFI Europe România în gestionarea diferitelor proiecte, atât în dezvoltarea construcțiilor noi, cât și în modul în care coordonează portofoliul curent. Pentru a menține și chiar pentru a intensifica această creștere a AFI Europe România, am început anul acesta dezvoltarea AFI TECH PARK, un proiect de birouri cu o suprafață de 50.000 mp, care se va afla pe Bulevardul Progresului din București, și plănuim să demarăm lucrările la AFI Brașov, care constă într-un centru comercial de 40.000 mp și 25.000 mp de spații de birouri. Mai mult, ne așteptăm să începem anul viitor primul nostru proiect rezidențial din România, AFI City, în Bucureștii Noi. Suntem în continuare în căutare de noi oportunități similare celei din Brașov”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

De asemenea, pe terenul de 80.000 metri pătrați pe care îl deține în orașul Arad, AFI vrea să construiască un parc de retail.
AFI Europe operează în România din 2005. (sursa: profit.ro)