„Bucurestii Noi este un proiect in asteptare. Deja l-am finantat, avem o serie de contracte semnate cu retaileri. Am semnat inclusiv cu Cinema City. Cu unii dintre retaileri incercam sa ajungem la o intelegere pentru a finaliza detaliile contractuale. Ideea de la care am pornit este sa lansam mall-ul odata cu noua statie de metrou care va fi in apropiere de intrarea principala”, a declarat pentru Dailybusiness.ro Israel Vizel, mall manager, AFI Palace Malls Division.

„Cred ca in aproximativ un an si jumatate vom fi capabili sa deschidem centrul comercial din Bucurestii Noi, in perioada in care este estimata si lansarea statiei de metrou”, a precizat acesta.

AFI Europe a obtinut in mai 2013 autorizatia de construire pentru al doilea mall din Capitala, in Bucurestii Noi. Compania detine pe Bulevardul Bucurestii Noi un teren de 65.000 metri patrati.

Trei centre comerciale au fost finalizate in Romania in ultimul trimestru al anului trecut. Promenada, cu o suprafata inchiriabila de 35.000 mp, dezvoltat de catre Raiffeisen Evolution, a fost singurul mall inaugurat in Bucuresti in 2013. In tara, AFI Europe a finalizat cel de-al doilea proiect de retail al grupului in Romania – AFI Palace Ploiesti (33.000 mp inchiriabili), iar NEPI a finalizat Shoping City Galati (27.000 mp inchiriabili).

Volumul livrarilor de mall-uri pentru 2014 va fi cel mai probabil la un nivel mai scazut decat cel din 2013, potrivit JLL. Doar doua proiecte sunt anuntate a fi inaugurate in acest an, ambele dezvoltate de catre NEPI: Vulcan Value Center (35.000 m2 inchiriabili) in Bucuresti si Shopping City Targu Jiu (27.000 m2 inchiriabili) in Targu Jiu. 

 

Cea mai activa zona in ceea ce priveste dezvoltarile viitoare de retail a fost partea de est a capitalei unde atat Sonae Sierra si Caleum (Parklake) cat si NEPI si Real 4 You (Mega Mall) au anuntat progrese ale proiectelor lor aflate in concurenta. (sursa: dailybusiness.ro)