Astfel, proprietăţile austriecilor pe plan local, care reprezintă 14,3% din portofoliul total al Immofinanz, au generat circa 12,9% din veniturile totale din chirii ale grupului.

 

Immofinanz Group este unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din Bucureşti, deţinând şapte clădiri de birouri, precum şi cel mai mare parc de birouri din România – Iride Business Park. Compania austriacă a anunţat la sfârşitul anului trecut extinderea complexului Iride Business Park şi transformarea în Iride City.

 

Portofoliul local al Immofinanz include şi mai multe centre comerciale, precum Polus Shopping Center din Cluj-Napoca sau Maritimo Shopping Center din Constanţa. Totodată, austriecii deţin Armonia Mall din Arad, pe care vor să-l reconvertească din centru comercial în centru logistic.

 

Potrivit ultimelor informaţii, Immofinanz negociază cu grupul american de investiţii Blackstone vânzarea portofoliului de spaţii logistice, proprietăţi cu o suprafaţă închiriabilă de circa 1 milion de metri pătraţi şi proiecte în dezvoltare, o parte dintre acestea fiind localizate în România. (sursa: zf.ro)