Subscrierile nete înregistrate de fondurile locale în aprilie au fost de 56 milioane euro, cu circa 6 milioane euro peste nivelul înregistrat în luna anterioară.

 

Activele nete ale fondurilor locale de investiţii au crescut cu 1,9% în aprilie, depăşind valoarea de 4,5 miliarde de euro, a anunţat, miercuri, Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

 

AAF precizează că activele nete ale fondurilor străine distribuite în România, au crescut cu 5% în aprilie, comparativ cu luna anterioară, ajungând la 524 milioane euro. Totodată, activele nete deţinute de cele 27 de fonduri închise, s­au diminuat cu 0,6% în luna raportată, ajungând la finele lunii la 191 milioane euro. Subscrierile nete înregistrate de fondurile locale în aprilie au fost de 56 milioane euro, cu circa 6 milioane euro peste nivelul înregistrat în luna anterioară.

 

Potrivit AAF, în luna aprilie FDI Plus Invest şi­a reluat emisiunea de titluri, întreruptă pe timpul peraţiunii de preluare a fondului de către SAI Muntenia Invest SA.

 

Asociaţia Administratorilor de Fonduri reuneşte 21 de societăţi de administrare a investiţiilor (SAI), cinci societăţi de Investiţii Financiare (SIF) şi trei bănci depozitare. (sursa: bizlawyer.ro)