MIRO este codeținut de SPEEDWELL, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piața din România, și de Hili Properties, acționarul majoritar al clădirii de birouri premium.

WIREN România și SPEEDWELL au colaborat în instalarea de panouri fotovoltaice pentru MIRO Offices, dar și pentru clădirea de birouri și centrul de fitness din cadrul RECORD PARK, proiectul mixed-use din Cluj-Napoca. SPEEDWELL și WIREN sunt, de asemenea, în discuție pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru SPACEPLUS, noul concept de logistică industrială destinat IMM-urilor.

Situat în partea de nord a Bucureștiului, pe șoseaua DN1, și conceput în jurul principiilor de well-being, conexiune și vizibilitate, MIRO reprezintă un nou standard pentru companiile care caută spații de birou cu funcționalități premium și cu acces facil către principalele zone de interes. Clădirea de birouri MIRO prezintă un regim de înălțime de cinci etaje și oferă chiriașilor o suprafață totală de închiriere de 23.000 de metri pătrați de spațiu de birouri clasa A, cu înălțime liberă de 3 metri și floor plates de peste 4.500 de metri pătrați. În plus, clădirea dispune de 1.700 de metri pătrați de spații de relaxare în aer liber și beneficiază și de un sistem de parcare inteligent și  stații de încărcare pentru mașini electrice.

„Suntem mândri să primim WIREN România în noul lor sediu din București, într-un moment în care compania crește pe plan local, dar și la nivel internațional. MIRO găzduiește chiriași ce activează în domenii diferite, dornici să își dezvolte business-urile în cele mai bune condiții, în spații cu facilități inovatoare. Astfel, credem că WIREN va avea vizibilitatea și poziția potrivite pentru un viitor prosper. MIRO este un proiect foarte drag nouă, deoarece a fost conceput și dezvoltat de noi înșine și suntem foarte mulțumiți de rezultat. Conceptul MIRO întrunește ultimele standarde în ceea ce privește locul de muncă, fiind certificat BREEAM și WELL.”, a spus Jan Demeyere, Arhitect și Co-fondator al SPEEDWELL.

„Când partenerii noștri de afaceri devin chiriașii noștri, ne confirmă faptul că facem lucrurile cum trebuie. WIREN este o companie ce are capacitatea de răspunde unor nevoi energetice variate, plecând de la cele individuale, ale instituțiilor și chiar la nivel industrial. Suntem bucuroși că facilitățile MIRO au fost construite pentru a găzdui chiriași ce contribuie în mod pozitiv în direcția sustenabilității și  a reducerii consumului și, respectiv, al costului energiei. Având WIREN de partea noastră, la propriu și la figurat, suntem pregătiți să continuăm eforturile de creștere a sustenabilității tuturor proiectelor. MIRO a devnit o comunitate de business de calitate cu fiecare chiriaș ce ni s-a alăturat. Astfel, putem spune că viziunea noastră pentru următoarea generație de spații de birouri devine realitate.”, a declarat Didier Balcaen, CEO și co-fondator SPEEDWELL.

„Suntem onorați de continuitatea parteneriatului nostru cu SPEEDWELL și suntem, într-adevăr, entuziasmați de noua noastră adresă de birou WIREN și de spațiul din MIRO Offices, mai ales că aici am contribuit, de curând, la atingerea obiectivelor de independență energetică ale clădirii. Colaborarea, nu doar din poziția de chiriaș, dar mai ales ca partener în reducerea amprentei de carbon, este o promisiune la care toți ar trebui să aspirăm, la nivel individual și de companie.”, a declarat Dan Fleșariu, CEO WIREN.

MIRO oferă o gamă largă de facilități de tipul one-stop-shop pentru companii și angajații săi. Clădirea dispune de un restaurant, o cafenea și acces facil către ansamblul rezidențial premium THE IVY. Fiind poziționat în zona Băneasa din București, le oferă chiriașilor și vizitatorilor beneficiul proximității de mallul Băneasa Shopping City și acces facil la mijloacele de transport în comun ce fac legătura deopotrivă cu centrul capitalei și cu Aeroportul Internațional Henri Coandă.

MIRO a primit certificări BREEAM Excellent și WELL PLATINUM, acesta fiind cel mai înalt nivel de certificare obținut până acum în România. Dubla certificare dovedește atenția acrodată nu numai sustenabilității clădirii și a materialelor de construcție, ci și confortului angajaților la locul de muncă.

Printre chiriașii MIRO se numără ROVERE MOBILI, CEGEKA, EATON, KPMG România, COS (Corporate Office Solutions), MASIA, NEOCLINIQUE, MITZU, STRADALE, DOCTOR SKIN, HISKY și JURA.

Clădirea de birouri MIRO este deținută în comun de Hili Properties și SPEEDWELL. După dezvoltarea și livrarea proiectului MIRO, SPEEDWELL a vândut 75% din acțiuni către Hili Properties, investitorul strategic de real estate cu sediul în Malta.