Cumparatorul este O1 Group Limited, o societate inregistrata in Cipru, care detine o participatie majoritara in O1 Properties, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din centrul Moscovei. Finalizarea achizitiei participatiei UniCredit de catre O1 Group este asteptata in noiembrie 2014. Colliers International a consiliat O1 Group in achizitia participatiei. Stanislav Bibik, executive director, head of capital markets department la Colliers International Rusia a declarat ca in consilierea aceste investitii au fost implicate echipele companiei din 10 tari, deal-ul vizand un portofoliu de circa 4 miliarde de euro.

 

In acelasi timp O1 a informat CA Immo ca intentioneaza sa lanseze direct sau prin una dintre companiei afiliate o oferta de preluare catre ceilalti actionarii CA Immo. Pretul per actiune va fi egal cu cel platit pentru actiunile UniCredit, de 18,5 euro pe actiune ordinara. O1 Group intentioneaza sa achizitioneze un numar de actiuni prin aceasta oferta de preluare voluntara care sa corespunda, alaturi de actiunile cumparata de la UniCredit, cu 26% dn totalul actiunilor in circulatie ale companiei la momentul ofertei de preluare.

 

 

CA Immobilien a anuntat recent ca este in negocieri finale cu un singur cumparator privind vanzarea unui portofoliu logistic de circa 460.000 metri patrati, suprafata inchiriabila. Tranzactia include un proiect logistic din Romania, doua active in Polonia, plus un teren si un lot mic de teren in Serbia.

Activele sunt detinute printr-un joint-venture dintre CA Immo si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. In Romania, CA Immo detine Europolis Logistic Park are o suprafata inchiriabila de 214.000 mp si chiriasi precum Carrefour, Altex sau eMag, iar CA Immo a devenit proprietarul acestuia in urma achizitiei unui alt grup austriac, Europolis, care s-a implicat inca din 2004 in dezvoltarea parcului logistic demarat de grupul italian Cefin. (sursa: wall-street.ro)