Angajamentul Skanska de a dezvolta cele mai sigure și sustenabile clădiri care promovează starea de bine și crează un mediu sănătos este consolidat încă odată prin certificarea WELL Core & Shell, atestată de International WELL Building Institute. Certificarea la nivel Gold a fost obținută de această dată de proiectul Campus 6.2, după ce Campus 6.3 a obținut deja aceeași certificare la finalul anului precedent.
La fel ca și Campus 6.3, Campus 6.2 a obținut optimizări în toate cele șapte categorii evaluate, și anume aer, apă, lumină, nutriție, fitness, confort, stare de bine fizică și mintală și inovație.

Confort, accesibilitate și well-being, toate într-o singură clădire
Cele mai multe dintre optimizările obținute vizează calitatea apei și a aerului, urmate de optimizări ale confortului termic, olfactiv, auditiv și vizual. De asemenea, Campus 6.2 a obținut și o optimizare pentru design-ul său fără bariere, inclusiv și accesibil, care permite navigarea și utilizarea clădirii cu ușurință și în siguranță tuturor persoanelor.

Proiectul excelează și la categoria inovație, unde a obținut trei optimizări, cât și la capitolul nutriție, promovând o alimentație sănătoasă. Campus 6.2 încurajează mișcarea, fapt deja recunoscut și acum atestat prin optimizările din categoria fitness, acordate pentru design-ul interior și exterior activ, dar și pentru spațiile special amenajate destinate activităților sportive, cum este și pista de alergare rooftop – prima de acest fel situată pe acoperișul unei clădiri de birouri din România.

De asemenea, clădirea susține în aceeași măsură bunăstarea mintală și productivitatea, obținând optimizări pentru promovarea și creșterea gradului de conștientizare asupra sănătății și stării de bine, dar și pentru design-ul integrativ și biofilic care integrează natura în cadrul proiectului.

”După ce am încheiat anul cu certificarea la nivel Gold obținută de Campus 6.3, începem un altul cu o nouă certificare, primită de această dată de Campus 6.2. Ne bucurăm, așadar, pentru încă o confirmare că reușim, cu fiecare proiect, să facem lucrurile din ce în ce mai bine și să dăm viață unor spații în care oamenii se simt bine și în siguranță. Valorile din spatele evaluării WELL sunt parte din valorile Skanska, și sperăm ca ele să devină un standard pentru întreaga piață” – spune Raoul Mihalca, Project Manager pentru operațiunile de dezvoltare comercială a Skanska CEE.

Cele două clădiri de clasă A, Campus 6.2 și 6.3, dezvoltate de Skanska, au fost predate către S IMMO AG după o tranzacție de 97 milioane de euro, cea mai mare tranzacţie a Skanska pe piaţa românească de până acum.

“În procesul de achiziție acordăm o deosebită importanță calității, și, în mod special atunci când vine vorba de criteriile ESG. Proiectul Campus ne-a convins din foarte multe puncte de vedere și cu siguranță a adăugat valoare portofoliului nostru. Certificările obținute de Campus 6.2 reprezintă încă o confirmare a standardelor de înaltă calitate, dar și un exemplu pentru interesul puternic al S Immo în ceea ce privește angajamentul pentru sustenabilitate” – declară Herwig Teufelsdorfer, CIO S Immo AG.
Procesul de certificare a Campus 6.2 a fost coordonat de către Colliers, divizia Green & Healthy Buildings Certification.

“A fost o călătorie extraordinară și plină de satisfacții, aceea de a consilia Skanska în obținerea certificărilor LEED si WELL pentru clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3, o dezvoltare care a pus accentul pe o abordare integrată a unui design sustenabil și centrat pe oameni” – adaugă Tamara Dogariu, arhitectul Colliers al diviziei Green & Healthy Buildings Certifications, consultantul WELL AP care a coordonat procesul de certificare.

Obținerea certificării WELL la nivel Gold, alături de certificările LEED Platinum și WELL Health-Safety Rating, evidențiază încă odată eforturile Skanska și grija continuă față de sănătatea, siguranța și bunăstarea atât a oamenilor, cât și a mediului înconjurător.