Finalizarea tranzacţiei face subiectul aprobării organismelor concurenţiale din Cehia şi Ungaria, iar CPI estimează că va fi încheiată în primul trimestru al acestui an. Suprafaţa totală a portofoliului de retail achiziţionat se ridică la 265.000 mp.

„Această tranzacţie, care ar putea fi cea mai mare încheiată în regiune anul acesta, reprezintă o altă bornă depăşită de CPI Property Group şi subliniază abilitatea noastră de a oferi tranzacţii excepţionale în mediul actual extrem de concurenţial“, a declarat Martin Němeček, CEO-ul CPI Property Group.

Mallul din Iaşi, care face parte din portofoliul tranzacţionat, este deţinut în coproprietate de CBRE Global Investors şi Carrefour Property. Proprietatea este de talie medie, cu o suprafaţă comercială de 29.000 mp. Felicia Shopping Center ocupă locul 39 în topul celor 61 de malluri funcţionale în România cu cele mai mari afaceri în 2015, realizat în exclusivitate de Capital. Mallul a înregistrat o cifră de afaceri de 4 mil. euro şi un profit de 300.000 de euro în 2015.

CPI Property Group este prezentă pe piaţa românească încă din 2013 când a cumpărat dezvoltatorul maghiar Ablon. Din portofoliul acestuia mai are nouă terenuri, evaluate la 16 mil. euro, a căror suprafaţă depăşeşte 30 de hectare. Loturile erau destinate unor dezvoltări rezidenţiale şi de birouri.

Radovan Vitek (45 de ani) este al treia cel mai bogat ceh, cu o avere estimată de revista americană Forbes la 1,61 mld. dolari. El are patru copii şi şi-a construit averea pe investiţii imobiliare. (sursa: capital.ro)