Grupul financiar UNI-ASIA Holdings, cu sediul central în Hong Kong, a preluat la sfârşitul lunii mai proiectul imobiliar Silver Mountain din Poiana Braşov, dezvoltat prin intermediul firmei INR Management Real Estate de omul de afaceri Dan Fischer, decedat în vara anului trecut.

UNI-ASIA a preluat integral proiectul de la familia omului de afaceri şi intenţionează să repoziţioneze dezvoltarea care cuprinde în prezent 200 de apartamente de lux şi prevedea ridicarea altor 1.000 de locuinţe, precum şi a unui hotel cu aproape 200 de camere.

Investitorii consideră că nu mai este în prezent piaţă pentru astfel de locuinţe şi ar dori să construiască un hotel cu 800 de camere în jurul căruia să fie amenajat un teren de golf (care era prevăzut şi în planul iniţial), precum şi alte facilităţi recreaţionale.

Pentru realizarea acestei investiţii, UNI-ASIA încearcă să convingă banca finanţatoare BCR să accepte o „ajustare“ a contractului de credit semnat în 2009 prin care firma lui Dan Fischer a accesat un credit de 68,7 mil. euro şi 21 de milioane de lei.

Proiectul cuprinde în prezent circa 200 de apartamente, o zonă multifuncţională cu restaurant, săli de conferinţe, club, sală de fitness, Spa şi piscină, precum şi infrastructura pentru continuarea lucrărilor. (sursa: zf.ro)