Pe terenurile tranzacționate pot fi dezvoltate circa 8.000 de locuințe, 180.000 de birouri, precum și spații comerciale.

Cushman & Wakefield Echinox a monitorizat 24 de tranzacții medii și mari între ianuarie și septembrie, cu o valoare cumulată de aproximativ 170 de milioane de euro. Similar cu 2017, dezvoltatorii români au fost cei mai activi, reprezentând peste 50% din volumul total, urmati de investitorii din Israel (AFI Europa, Hagag), Belgia (Mitiska, Speedwell), Turcia (Opus Land) sau Germania (Kaufland, REWE, Lidl)

Printre cele mai mari tranzacții din 2018, AFI Europe a preluat o parcelă de patru hectare adiacentă mall-ului AFI Palace Cotroceni, vânzarea fostei platforme Helitube de nouă hectare în Colentina către grupul belgian Mitiska, achiziționarea de către One United a unui teren de 2,6 ha zona de pe malul Lacului Floreasca sau tranzactia prin care Speedwell a cumparat un teren de 4,6 ha in zona Jandarmeriei - Baneasa.

Atât în ceea ce privește suprafața tranzacționată, cât și valoarea acesteia, sectorul rezidențial continuă să fie sectorul care generează cea mai mare cerere de teren. 
Segmentul de birouri a fost stimulat de apetitul noilor jucători de pe piața investițiilor, atât străini, cât și români, deoarece dezvoltatorii sunt încă motivați să livreze noi produse pe piață, asigurând astfel noi locații în acest scop, atât în zonele de birouri consacrate, dar și în cele noi, cum ar fi Tineretului și Pajura - Bucurestii Noi. Dezvoltatorii care si-au asigurat terenuri pentru proiecte noi de birouri includ AFI Europe, Portland Trust, Globalworth sau Speedwell.

În ceea ce privește segmentul de retail, ca rezultat al tranzacțiilor semnate în acest an, putem prevedea dezvoltarea unui nou parc de retail în Colentina, extinderea centrului comercial AFI Palace Cotroceni, dar și construirea unui nou hypermarket Kaufland în nordul Bucureștiului. (sursa: profit.ro)