De asemenea, agenția a înregistrat o suprafață de 9.550 m2 de noi birouri livrate în cadrul a două proiecte în zona de afaceri centrală (Central Business District), Aviatorilor 8A și Dorobanților 33, care reprezintă doar 5% din volumul total de birouri pe care agenția îl estimează că va fi livrat în 2017, ce va atinge  peste 190.000 mp. 
Din această suprafață estimată a fi livrată în 2017, peste 50% va fi livrată în centru-vest, 30% în zona Dimitrie-Pompeiu. Există însă o activitate din ce în ce mai sporită și în centru și CBD, unde The Landmark, cea mai nouă clădire de birouri de aici, este urmărită cu interes de către piață.
 
Conform studiului, suprafața medie a tranzacției a crescut în primul trimestru al lui 2017 la 2.400 m2, de la 1.800 m2, suprafața medie înregistrată în perioada similară a anului trecut.

”Piața continuă trend-ul ascendent după un 2016 record, chiar dacă nu vom avea la fel de multe livrări. Este interesant de urmărit ce se va întâmpla în centru, CBD și Pipera, unde a fost și cea mai mare tranzacție din acest an, până acum”, a declarat Horațiu Florescu, Chairman & CEO Knight Frank România. 

Divizia de birouri a Knight Frank Romania a înregistrat în această perioadă analizată o suprafață transacționată de 31.000 m2. (Sursa: profit.ro)