Proprietarii de birouri din Bucureşti au avut în 2014 un an mai bun, interesul pentru închirierea de spaţii fiind în creştere, dar zece proiecte s-au detaşat din pluton şi au reuşit să semneze contracte noi cu aproximativ 50 de companii care au închiriat spaţii cu o suprafaţă de 138.400 de metri pătraţi în care pot lucra în jur de 15.000 de angajaţi, potrivit unei analize a ZF.

 

Proiectul care a atras anul trecut chiriaşi noi pe cea mai mare suprafaţă este Globalworth Campus din Pipera, dezvoltare în care a fost semnat de altfel cel mai mare contract din piaţa de birouri, grupul german Telekom închiriind un spaţiu de 25.000 de metri pătraţi va­la­bil din 2016, când ar trebui finalizată prima clădire a noului parc de afaceri.

 

Pe o su­pra­faţă de peste 20.000 de metri pă­traţi a atras anul trecut chiriaşi şi proiectul Green Court dezvoltat de Skanska, prima investiţie din Ro­mânia a grupului suedez, care a ob­ţinut semnătura companiilor Orange, Schneider Elec­tric, Sanofi şi Adecco.

 

Următoarele poziţii sunt ocu­pate de proiectele Hermes Business Campus din Pipera şi Bucharest One de pe Calea Floreasca, în ca­drul cărora au fost închiriate spaţii de câte 18.500 mp. (Sursa: zf.ro)