Cernescu a fost numit în iunie în funcția de managing director al Țiriac Imobiliare, divizia imobiliară a Țiriac Holding.

 

Potrivit datelor postate pe rețeaua de socializare Linkedin, Cernescu are ca responsabilitate managementul general pentru brațul de investiții și dezvoltare imobiliară al Țiriac Holding, înființat în anul 1994 de Ion Țiriac.

 

Cernescu a ocupat până în anul 2012 funcția de managing director al Erste Group Immorent, companie care avea în plan dezvoltarea de proiecte imobiliare în România, amânate din cauza crizei imobiliare.

 

După plecarea de la Erste Group Immorent, el a lucrat în cadrul BCR, iar apoi pentru omul de afaceri Florin Pogonaru, fiind implicat în dezvoltarea centrului commercial Veranda de lângă Obor.

 

Țiriac Imobiliare derulează câteva proiecte imobiliare importante, cum ar fi clubul rezidențial Stejarii din nordul Bucureștiului sau Residenz-cartierul german din Chitila.

 

Pentru viitor, Țiriac Imobiliare are în plan dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare – de tip rezidențial, comercial, clădiri de business sau showroom-uri auto multibrand - localizate în București și marile orașe din țară, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.

 

Compania a mai dezvoltat proiecte de birouri precum sediul Țiriac Holdings de pe Șoseaua Nordului, Centrul Nouveau din apropierea Pieței Unirii sau clădirea Vama Poștei din apropierea pasajului Basarab.

 

Țiriac Imobiliare a obținut anul trecut autorizația de construire pentru o clădire de 11 etaje și o suprafață inchiriabilă de 18.000 metri pătrați pe Strada Buzești.

 

De asemenea, compania mai deține terenuri în Brașov și Timișoara, unde înainte de criză intenționa să dezvolte spații de retail.

 

Țiriac Holding cuprinde mai multe companii care activează în zona financiară, imobiliare, aviație, auto sau energie. Țiriac și-a lichidat în vară participația deținută la UniCredit. Grupul italian a preluat 45% din acțiunile băncii, pentru care i-a plătit omului de afaceri o sumă estimată la peste 1 miliard de euro. (Sursa: profit.ro)