Ţiriac şi Riofisa s-au asociat în 2006, în perioada de boom imobiliar, în vederea dezvoltării a două proiecte formate din malluri şi clădiri cu alte funcţiuni, valoarea investiţiilor fiind estimată la circa 300 de milioane de euro.

 

Pentru cele două proiecte au fost cumpărate terenurile de 4,8 hectare ale fostului Abator Comunal din centrul Timişoarei, respectiv un lot de patru hectare al fostei fabrici de mobilier Lemexim din Braşov, s-a investit în proiectare, avizare şi găsirea de chiriaşi, dar odată cu venirea crizei cele două investiţii au fost îngheţate.

Datele din Monitorul Oficial arată că la începutul acestui an Riofisa a cedat părţile sociale reprezentând 50% din capitalul firmelor Masterange Imobiliare şi Goldale Real Estate prin intermediul cărora urma să fie dezvoltate cele două proiecte. În urma acestor tranzacţii, cele două societăţi au trecut în proprietatea integrală a firmelor Credanti Holdings şi Sungrove, entităţi înregistrate în Cipru şi deţinute de grupul controlat de Ion Ţiriac. (Sursa: zf.ro)