NEPI precizează că Tiberiu Smaranda (34) va rămâne implicat în activitatea companiei în perioada următoare, pentru a asigura o tranziție lină și succesiunea eficientă.

 

Directorii NEPI au în vedere candidați pentru roluri executive în cadrul consiliului de administrație al companiei, iar numirile vor fi făcute în timp util.

 

New Europe Property Investments este un grup de investiții listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum și la Bursa de Valori din București (BVB). Grupul a fost înființat în anul 2007, iar în România portofoliul NEPI cuprinde  Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Timișoara Shopping City, CityPark Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center și alte centre comerciale în întreaga țară, dar și în Serbia și Slovacia.

 

NEPI mai deține și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.

 

Compania a înregistrat în primul trimestru un profit atribuibil acționarilor de 26,48 milioane euro, cu 9% peste câștigul din aceeași perioadă din 2015. În primele trei luni ale anului trecut, NEPI a consemnat un profit atribuibil acționarilor de 24,3 milioane euro.

 

Veniturile brute din chirii au crescut cu 32%, de la 23,9 milioane de euro la 31,6 milioane de euro.

 

La 31 martie, activele totale erau de 2,3 miliarde euro, în creștere cu 35% față de sfârșitul primului trimestru al anului trecut. (sursa: profit.ro)