Tranzacția a fost intermediată de JLL România, o companie de consultanță specializată în servicii imobiliare și management al investițiilor.

Spotawheel va beneficia de calitatea spațiilor din clădirea de birouri Paris din Sema Parc, construite conform celor mai noi tehnologii și standarde, care se concentrează pe flexibilitate, mediu și durabilitate. Clădirea de birouri din Paris este una dintre clădirile de birouri din Sema Parc certificate Breeam Excellent ”in use”.

„Suntem încântați să încheiem această tranzacție cu o companie care aduce un nou model de afaceri în România, ca o confirmare că Sema Parc se potrivește cel mai bine companiilor care caută dezvoltări durabile în care să poată crește și să prospere. Comunitatea noastră de afaceri crește astfel și mai mult.„ – a declarat Tina Vîrlan, Lease Manager River Development.

„La Spotawheel oferim transparență, siguranță și valoare pentru clienții noștri. Dorim să lucrăm în medii sigure și tehnologizate, pentru a scala oamenii și afacerea în direcția potrivită. Credem că Sema Parc este soluția potrivită pentru a ne atinge obiectivele de scalabilitate pe măsură ce ne extindem în România. Suntem încântați să facem parte dintr-o comunitate atât de promițătoare, în creștere.” – a adăugat dl. Charilaos Arvanitis, Executive Director.

„Am fost încântați să colaborăm cu Spotawheel, una dintre afacerile de nișă cu cea mai rapidă creștere din Europa și să îi asistăm în extinderea pe piața românească, prin găsirea celui mai potrivit spațiu pentru nevoile lor. Ne bucurăm că am găsit în River Development un partener de încredere, care împărtășește valorile noastre în ceea ce privește standardele de calitate și durabilitate.” a declarat Mihai Escu, Consultant Senior, JLL România.

 

River Development este un investitor și dezvoltator imobiliar cu capital românesc, cu activitate de peste 15 ani pe piața locală, susținut de o echipă de profesioniști cu o vastă experiență în planificarea, dezvoltarea și gestionarea proiectelor imobiliare de mare anvergură. River Development dezvoltă două dintre marile proiecte de reconversie urbană ale capitalei: Sema Parc - situat pe Splaiul Independentei - cca. 1.000.000 mp GBA și The Light - situat pe Bulevardul Iuliu Maniu, cca. 150.000 mp GBA. Ambele sunt situate în zona central-vestică a capitalei și se află în diferite stadii de dezvoltare.

River Develoment are in portofoliu peste 150.000 mp de spatii de birouri si a livrat in ultimii trei ani peste 38.000 de metri patrati de cladiri noi clasa A, in cadrul proiectului Sema Parc, prin cele trei cladiri clasa A - Bruxelles, Paris si Berlin. Clădirile London și Oslo se află în curs de recepționare și vor adăuga încă 31.500 mp (GLA) de birouri clasa A în zona central-vestică a orașului.

Ca parte a celui de-al doilea proiect de portofoliu - The Light, River Development a livrat deja prima fază - The Light One, o clădire de birouri de clasă A cu o suprafață închiriabilă de 21.653 mp și se află în proces de avizare și autorizare a celei de-a doua clădiri – The Light Two, de asemenea de clasă A și cu o suprafață închiriabilă de 28.589 mp, cu termen de execuție și livrare Q2 2024.

Toate proiectele recent dezvoltate sau în construcție sunt certificate după standardele Breeam pentru clădiri verzi, cu ratingul Excellent.