De altfel, şi Immofinanz a început la finalul anului trecut lucrările la prima clădire din complexul de birouri Metroffice din Pipera, iar anul acesta a demarat construirea unui ansamblu logistic în Mogoşoaia.

 

„Treptat, România îşi confirmă potenţialul semnificativ de dezvoltare şi beneficiază de pieţe de export importante, cum ar fi Germania, Austria şi alte ţări vestice. (…) Faptul că există multe proiecte în lucru ne confirmă punctul de vedere: economia României a intrat pe o traiectorie ascendentă şi se dezvoltă mai rapid decât alte ţări din Europa Centrală şi de Est“, spune Vişoianu, potrivit revistei Business Construct. Immofinanz Group este unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din Bucureşti, deţinând şapte clădiri de birouri, precum şi cel mai mare parc de birouri din România – Iride Business Park. Compania austriacă a anunţat la sfârşitul anului trecut extinderea complexului Iride Business Park şi transformarea în Iride City, prima etapă a acestui proces fiind construirea complexului Metroffice.

 

Portofoliul local al Immofinanz include şi mai multe centre comerciale, precum Polus Shopping Center din Cluj-Napoca sau Maritimo Shopping Center din Constanţa. Totodată, austriecii deţin Armonia Mall din Arad, pe care vor să-l recon­vertească din centru comercial în centru logistic.

 

Grupul austriac Immofinanz a obţinut în primul trimestru al anului financiar 2015-2015 încheiat la 31 iulie venituri din chirii în România de 11,8 milioane de euro, valoare similară cu cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Astfel, proprietăţile austriecilor pe plan local, care reprezintă 14,3% din portofoliul total al Immofinanz, a generat circa 12,9% din veniturile totale din chirii ale grupului.  (sursa: zf.ro)