Prima cladire din Green Court Bucharest are o suprafata inchiriabila de 19.500 mp si a fost inaugurata oficial in luna octombrie, 2014. In prezent cladirea este inchiriata in proportie de 91% catre chiriasi precum Schneider Electric Romania, Orange Romania, LS Travel Retail Romania (operatorul conceptului 1 Minute) si Corporate Management Events (operatorul conceptului Best Chef). Cladirea va fi inchiriata complet pana la finalizarea tranzactiei.

 

 “Suntem bucurosi ca putem anunta vanzarea cladirii la atat de putin timp dupa finalizare ”, spune Marcin Łapiński, presedintele Skanska Property Romania.

 

 “Aceasta tranzactie reprezinta un pas important catre atingerea obiectivului nostru de a avea un portofoliu cu cele mai bune cladiri de birouri din Bucuresti”, spune Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer si Chief Investment Officer la Globalworth Real Estate Investments, comenteaza:

 

Green Court Bucharest este primul proiect dezvoltat de catre Skanska in Romania. Proiectul este format din 3 cladiri de birouri cu o suprafata totala de 52.000 mp. Green Court Bucharest va fi certificat LEED Gold si este dezvoltat folosind tehnologii verzi si solutii sustenabile, precum fatada eficienta din punct de vedere energetic ce reduce acumularile solare, sistemul imbunatatit de reciclare a aerului pentru un mediu de lucru mai sanatos, sistemele de iluminat echipate cu senzori de miscare si de intensitate, precum si statiile de incarcare pentru masinile electrice.

 

Skanska a investit pana in prezent 80 mil. euro in Romania: “Cel mai important in piata de birouri este sa te tii de cuvant si sa livrezi proiectele la timp”

 

Analistii imobiliari se asteapta ca valoarea tranzactiilor imobiliare din acest an sa atinga 1 miliard de euro. (Sursa: wall-street.ro)