Green Court este primul proiect dezvoltat de catre Skanska in Romania, pentru care constructia a inceput in urma cu aproximativ un an. Structura si fatada primei cladiri sunt deja terminate, ceea ce inseamna ca prima faza a proiectului este finalizata in proportie de 80%. Complexul va avea in total 52.000 metri patrati, dispusi in trei cladiri cu cate 12 niveluri supraterane si trei subterane. Cladirea A din Green Court Bucharest, cu o suprafata inchiriabila de 19.500 de metri patrati, este aproape complet inchiriata, relateaza Mediafax.

 

Cladirea B, la care au inceput lucrarile in aprilie, va dispune de un spatiu de circa 18.000 de metri patrati. Contractul pentru constructia cladirii B are o valoare de 20 de milioane de euro, investitia si lucrarile de constructie fiind derulate de de Skanska Commercial Development prin subsidiarele Skanska Property Romania si Skanska Construction Romania. Prima faza a proiectului, cladirea A, va fi finalizata in trimestrul al treilea al anului in curs, noteaza compania. Skanska a anuntat in august anul trecut investitiile de 46 milioane euro pentru prima faza.

 

Compania a cumparat in noiembrie 2012 de la omul de afaceri Gabriel Popoviciu un teren de 15.000 de metri patrati, in zona Floreasca-Barbu-Vacarescu, pentru primul proiect de birouri de pe piata romaneasca. Tranzactia se ridica la aproximativ 17 milioane de euro, cu TVA. Proiectul este amplasat pe strada Gara Herastrau.

Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliara si constructii din lume, cu expertiza in constructia si dezvoltarea proiectelor comerciale si rezidentiale precum si in parteneriate public-private. Skanska este prezent in Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Marea Britanie, SUA si mai multe tari din America Latina. (sursa: wall-street.ro)