Compania suedeză Skanska prgăteşte terenul de 21.000 de mp din fosta platformă industrială Pumac şi aşteaptă autorizaţia de construcţie pentru a demara lucrările la prima clădire de birouri. 

"Campus 6 se află în acest moment în faza de pregătire a terenului pentru începerea execuţiei lucrărilor de construcţie. În acest moment, suntem în aşteptarea obţinerii autorizaţiei de construire. Proiectul Campus 6 va fi un complex format din patru clădiri de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de închiriere de aproximativ 81.000 de mp", au declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentanţii Skanska. 

Acesta este al doilea proiect de birouri pe care compania îl construieşte în România, după Green Court din Bucureşti. 

Investiţia în Campus 6 este de circa 80 de milioane de euro, potrivit unor estimări ECONOMICA.NET. 

Prima clădire, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 22.200 de mp şi va fi livrată în 2018, potrivit unui raport CBRE. 

Skanska a cumpărat terenul de 21.000 de mp în toamna anului trecut. Terenul se află în apropiere de mallul AFI Palace Cotroceni şi cele cinci clădiri de birouri AFI Park, dar şi în apropierea staţiei de metrou Politehnica. 

Skanska a anunţat încă de la începutul acestui an că va demara lucrările de construcţie la două noi proiecte de birouri pe piaţa din Bucureşti. Celălalt proiect va fi construt pe un teren cumpărat tot anul trecut, de la Romanel. Proiectul Equilibrium prevede construcţia două clădiri de birouri cu 10-11 etaje.
Până acum, Skanska a dezvoltat un singur proiect pe piața românească: Green Court Bucharest, un complex de trei clădiri de birouri pe Strada Gara Herastrau, cu o suprafață de 52.000 metri pătrați.Primele două clădiri au fost vândute companiei Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas.  (sursa: economica.net)