ING va ocupa întreaga clădire 3, care reprezintă aproximativ 50% din suprafața totalăa parcului de afaceri. Restul suprafeței va fi dezvoltată în alte două clădiri, care vor cuprinde 8.000 m2 și, respectiv, 14.000 m2. Parcul va fi livrat într-o singură fază, cele 3 clădiri fiind amplasate în jurul unei curți cu restaurante, cu o peisagistică atrăgătoare. Lucrările de construcție vor dura 21 de luni, iar finalizarea este programată pentru primăvara anului 2019.
Proiectul este amplasat pe Bulevardul Expozitiei, în apropiere de stația de metrou "1 Mai". Properietatea este deservită și de o linie de tramvai, având de asemenea o conexiune auto excelentă spre centrul orașului, precum și spre Aeroportul Internațional "Henri Coanda".
“Echipa ING a crescut constant in ultimii ani, ceea ce a condus la o abordare organizationala diferita, prin implementarea unei metodologii de lucru de tip Agile. Acest lucru se traduce printr-o flexibilitate sporita a echipelor, un mediu dinamic care sustine creativitatea si eficientizarea spatiului de lucru. Proiectul Blue Rose a indeplinit si unul dintre cele mai importante criterii pe care le-am urmarit in cursul selectiei, acela de a fi una dintre cele mai verzi cladiri din Bucuresti”, a declarat Maria Cristina Matei, COO ING Romania.
“Suntem extrem de onorati ca ING Bank ne-a incredintat dezvoltarea viitorului sediu central pentru activitatile din Romania ale companiei. Design-ul si specificatiile cladirii se vor situa, ca in cazul tuturor proiectelor noastre, la cel mai inalt nivel de performante si vor raspunde complet asteptarilor si nevoilor ING. Cladirea 3, parte a acestui proiect modern si efficient, va dispune, la parter, de o unitate bancara ING si va fi structurata pe 8 etaje, ultimele nivele avand terase cu vedere panoramic”, a spus Robert Neale, Managing Director al Portland Trust
CBRE România a asistat ING în decizia de a-și muta noul sediu și de a consolida operațiunile în proiectul Blue Rose.
Portland Trust a obținut permisul de construcție pentru Blue Rose Office Park și au început lucrările de excavare. Pentru acest proiect, Portland a numit ca și constructor firma Bog'Art, una dintre cele mai mari companii de construcții din România, care a lucrat anterior cu Portland la Parcul Floreasca în 2015.
Blue Rose Office Park este primul proiect care va fi livrat în zona Expozitiei după mai bine de șapte ani de la deschiderea Unicredit Bank HQ și reprezintă un prim pas pentru a transforma această zonă într-o nouă sub-piață. (sursa: zf.ro)