"Ne uitam in continuu dupa oportunitati atat pentru investitii, cat si din punct de vedere al vanzarii de active. Avand in vedere situatia economica din prezent, care se mentine dificila, sunt sigur ca va dura inca un an sau doi pana vom face urmatorul pas pe piata romaneasca", a afirmat Wachernig, relateaza Mediafax.

S Immo, parte a grupului Erste, este prezenta pe piata romaneasca din 2004, unde detine hotelul Novotel de patru stele, de pe Calea Victoriei, centrul comercial Sun Plaza din Piata Sudului, cu o suprafata inchiriabila de 80.000 metri patrati, inaugurat in februarie 2010, precum si proiectul de birouri Sun Offices, de 10.000 metri patrati.

De asemenea, compania a anuntat in 2012 ca va investi 66 milioane euro pentru constructia unui proiect de birouri in zona Grivitei. Cu o suprafata de 28.000 metri patrati, proiectul va fi amplasat la intersectia noului Bulevard Uranus cu Calea Grivitei, foarte aproape de Piata Victoriei.

In urma cu un an, reprezentantii companiei au declarat ca dezvoltarea complexului complexului de birouri va incepe dupa ce va fi finalizata macar o parte din infrastructura din apropiere, mentionand ca "zona arata ca un camp de lupta".

Lucrarile de infrastructura in acea zona au fost finalizate recent, insa reprezentantii S Immo spun ca nu vor incepe constructia nici in acest an.

"Inceperea unor astfel de proiecte depinde de mai multi factori. Bineinteles ca preinchirierile reprezinta o problema importanta, dar trebuie, de asemenea, sa luam in calcul situatia macroeconomica, performanta altor proiecte, dar si alti indicatori. In prezent lucram la obtinerea autorizatiilor de constructie si suntem optimisti ca le vom obtine in cursul acestui an. Avand in vedere ca situatia economica prezinta inca provocari, sunt aproape sigur ca proiectul nu va incepe in acest, dar imediat ce vom vedea ca piata birourilor din Bucuresti va avea o revenire sustenabila, suntem pregatiti sa incepem proiectul in cele mai bune conditii posibile", a adaugat Wachernig.

Proiectul va cuprinde o cladire turn de 15 etaje, precum si un imobil mai mic, denumit Podium, de 6 etaje.

 

Compania mai detine un teren la Jilava, unde intentiona sa dezvolte un centru comercial. (sursa: wall-street.ro)